Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Conviure / Inclusió social  > Plantar cara a la violència  > Violència contra les dones
 

Violència contra les dones

Violència contra les dones

Violència contra les dones, violència de gènere, violència domèstica, violència masclista... Dia a dia, i sense distinció de classe ni de raça, hi ha casos de dones maltractades. N'hi ha que surten a la llum, n'hi ha que no; alguns es resolen, alguns altres no. Per això amb totes les campanyes de prevenció i d'informació encara no n'hi ha prou.

Què en saps, d'aquesta mena de violència? La veus venir? Saps si hi ha maneres de prevenir-la? Com es manifesta? Si n'ets víctima, saps què pots fer i on pots demanar ajuda? I si n'ets testimoni?

En aquest espai t'oferim recursos per a detectar la violència contra les dones, combatre-la sempre que puguis i denunciar-la quan calgui.


Lectures recomanades i autotest

 • Assegura't, còmic de prevenció de les violències masclistes  
  Còmic editat per Departament d'Interior que tracta els cinc tipus de violència masclista: violència en l'àmbit de la parella, mutilació genital femenina, matrimonis forçats, violència en l'àmbit de la família i agressions sexuals.
 • Boja per tu  
  Còmic per a la prevenció de la violència masclista en l’àmbit de la parella, adreçat principalment a estudiants d’ESO, editat per la Delegación del Gobierno para la Violencia de Género, Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad.
 • El semàfor de la violència de gènere  
  Test creat per la Universitat de València per a frenar, detectar i prevenir la violència de gènere.
 • Opuscle sobre mesures d’autoprotecció per a dones  
  Recull d’estratègies perquè les víctimes potencials de violència masclista en l’àmbit de la parella puguin minimitzar el risc. Està disponible en cinc idiomes: català, castellà, anglès, francès i àrab.
 

Espais de consulta

 • Sexe joves  
  Portal on trobaràs informació sobre l'abús emocional, l'abús físic, l'abús sexual, l'assetjament sexual i l'agressió sexual. Inclou preguntes i respostes sobre el tema.
 • Ni bella ni bestia  
  Espai jove en el qual tant podràs explicar els teus dubtes en relació amb les relacions de parella, afectives i sexuals, i on s’ofereix escolta i ajuda per solucionar-los.
 • La Lore  
  Espai virtual on trobaràs tota la informació que vulguis sobre gènere, sexualitat i relacions.
 

Recursos per si necessites ajuda

 

Materials

 

Enllaços d'interès

 • Institut Català de les Dones: violència masclista  
  Secció específica sobre violència masclista a la web de l'Institut Català de les Dones. Inclou estadístiques, legislació, serveis d'atenció i informació, etc.
 • BCN Dones  
  Informació sobre les accions per la igualtat que promou l'Ajuntament de Barcelona. Hi ha una secció que aplega els acords, els plans i els recursos per una ciutat lliure de violència contra les dones.
 • Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat (CJAS)  
 • Plataforma unitària contra les violències de gènere  
  Associació formada per 110 entitats de tot Catalunya, que comparteixen i impulsen un moviment social per eradicar la violència contra les dones de la nostra societat. Fomenten el treball en xarxa i l’intercanvi d’idees, experiències i bones pràctiques.
 • Associació Candela  
  Associació sense ànim de lucre que treballa per una transformació social des d'una perspectiva feminista i comunitària. Desenvolupen projectes de formació, sensibilització i difusió de la informació en diferents temes com l'educació sexual i afectiva, la prevenció de violències de gènere, la coeducació i la perspectiva de gènere en el treball d'entitats.
 • Tamaia. Viure sense violència  
  Entitat que treballa la intervenció psicosocial en l'àmbit de la violència masclista en les relacions de parella i familiars.
 • El Safareig  
  Entitat que ofereix el "Servei especialitzat en la prevenció, atenció i recuperació de les violències masclistes" que pretén oferir espais que permetin, des d’una perspectiva de gènere i ecològica, treballar en l’abordatge de les violències masclistes.
 • Associació d'Assistència a Dones Agredides Sexualment (AADAS)  
  Associació que ofereix assistència psicològica, assistència jurídica, acompanyament i recolzament a totes aquelles dones que pateixen o han patit una agressió sexual.
 • Homes igualitaris de Catalunya  
  Associació d'homes vinculada a l'AHIGE (Associació d'homes per a la igualtat de gènere) que promou una societat amb igualtat d'oportunitats entre homes i dones i fomenta canvis en els homes afavorint posicions positives i no violentes.
 • Associació de Dones Juristes  
  L’associació Dones Juristes té més de 20 anys de trajectòria a l’àmbit jurídic, en l’assessorament, l’anàlisi, l’estudi legislatiu, la formació i el debat entorn al gènere, essent un referent de la societat catalana en matèria de Gènere i Dret, i especialment en matèria de discriminació i violència contra les dones.
 • Associació e-mujeres  
  Portal feminista d’informació amb un enfocament de gènere sobre els drets de les dones i el feminisme per impulsar la igualtat, la paritat, las xarxes TIC i contra la violència de gènere.
 
Data d'actualització: 24.08.2017