Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Cultura  > Arts plàstiques  > No t'ho perdis!  > Sala d'Art Jove  > Convocatòries Sala d'Art Jove
 

Sala d'Art Jove. Convocatòries: ART JOVE

Convocatòries Art Jove 2019

L’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya presenta la convocatòria Art Jove per a desenvolupar projectes en el marc de la Sala d’Art Jove al llarg de l’any 2019. 

Es diferencien tres apartats:

  • Premis Art Jove per a la producció de projectes en les modalitats creació, investigació, edició, intervenció en l’àmbit de la natura i el paisatge i intervenció en l’àmbit museístic i patrimonial.
  • Beques Art Jove per a la mediació en residència i per la mediació en educació. 
  • Beques Art Jove d’intercanvi internacional.

 


Premis ART JOVE: Producció

Els Premis Art Jove per a la producció de projectes té per objectiu facilitar el desenvolupament de projectes de creació en arts visuals.

Es plantegen cinc modalitats especialitzades: creació, investigació, edició, intervenció en l’àmbit museístic i patrimonial i intervenció en l’àmbit de la natura i el paisatge. Algunes d’aquestes es desenvolupen amb la col·laboració d’altres institucions del context català, com són MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el Centre d’Art La Panera, Lo Pati Centre d’Art de Terres de l’Ebre, i el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Cadascun dels projectes només es pot presentar a un sola modalitat.
Així mateix, tots els projectes seleccionats podran rebre el suport d’Hangar, Centre de Producció d’Arts Visuals pel que fa a recursos i assessorament en la producció.

ART JOVE: Mediació

Les Beques Art Jove Mediació tenen per objectiu facilitar el desenvolupament de processos experimentals en relació amb la mediació i l’educació en arts visuals.

Es plantegen dos àmbits d’actuació: d’una banda, projectes de mediació en residència, destinats a formar un equip de treball per a la idea i el desenvolupament de la programació de la Sala d’Art Jove 2019; d’altra banda, projectes d’educació, que s’han de desenvolupar amb la col·laboració d’ACVIC, Centre d’Arts Contemporànies.

ART JOVE Intercanvi Internacional

Les Beques Art Jove d’Intercanvi Internacional tenen per objectiu realitzar una estada formativa a Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) de Gant, Bèlgica per un període d’un mes.

HISK és un centre de referència a nivell europeu pel que fa a la formació de joves artistes. El centre s’articula a l’entorn d’un programa de consideració post-acadèmica en arts visuals i audiovisuals, especialitzat en innovació i recerca.

Les Beques Art Jove d’Intercanvi Internacional permeten fer una estada d’un mes al centre HISK, on els artistes seleccionats disposaran d’un espai de treball i rebran el feedback de professorat visitant –artistes, comissaris, teòrics de diferents procedències que desenvolupen al centre conferències, tallers, grups de lectura, així com visites d’estudi als artistes.

Els artistes seleccionats disposaran d’un espai d’allotjament, un espai de treball, l’accés a recursos de producció del centre i participaran del programa oficial de formació de HISK durant l’estada.


Data d'actualització: 03.08.2018