Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Cultura  > Cultura popular  > Colles
 

Colles

Si sempre has volgut formar part de les colles de gegants i els nans que recorren viles i ciutats, aprendre el ball de bastons, pujar castells, tocar la gralla i el timbal, escampar el foc amb la forca de dimoni, menar una bèstia o bé formar part d'una colla sardanista, ets al lloc adequat. Tot seguit t'oferim webs des de les quals pots posar-te en contacte amb les federacions que apleguen aquestes colles per trobar la que tinguis més a prop.
 • Federacions nacionals  

  En aquesta pàgina trobareu una relació de les Federacions, Coordinadores i Agrupacions d'entitats de cultura popular que desenvolupen la seva feina en l'àmbit nacional i que formen part del Consell de l'Associacionisme Cultural.

 • Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya  
  Des de la web d'aquesta agrupació que aplega més de cent colles de bestiari d'arreu de Catalunya pots accedir a molts col·lectius de bestiari de foc, bestiari simbòlic, cavallets, i bestiari d'animació i teatre, i informar-te sobre la seva presència a festes i fires, així com conèixer l'actualitat d'aquest univers d'animals fantàstics.
 • Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya  
  Punt de referència de les colles castelleres. Hi trobaràs informació detallada sobre les colles de Catalunya, però també de les que hi ha a les Illes Balears i a la Catalunya Nord, les dades per a posar-t'hi en contacte, el calendari d'actuacions i més informacions sobre el món casteller.
 • Ball de bastons  
  El portal del món bastoner de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, amb notícies d'actualitat, història de la dansa, imatges, músiques, documents, agenda i una llista detallada de les colles bastoneres de cada comarca de Catalunya.
 • Portal Casteller  
  Portal creat de forma desinteressada pel casteller David Pellicer on es pot trobar informació sobre les actuacions i també consultar totes les estadístiques dels castells descarregats per les colles castelleres de Catalunya. El portal utilitza les dades de la Base de Dades Coordinadora Jove de Tarragona (BDCJ), permet entre d’altres coses a l’usuari crear el seu propi rànquing, funció fins ara inèdita a la xarxa. El portal remet també a d’altres pàgines de temàtica castellera.
 • Grallers  
  Portal que duu el món de la gralla a la xarxa. L'elaboren els Grallers de la Torre de Torredembarra i posen a l'abast tot d'informació sobre la gralla i sobre la percussió tradicional que l'acompanya, el timbal. Te'n pots descarregar músiques, partitures i pots consultar una llista de grups de grallers de Catalunya.
 • Federació de diables i dimonis de Catalunya  
  Tot sobre el món dels diables i els dimonis: la història, els estris, els vestuaris, els balls i versots, els tabalers, la pirotècnia i les qüestions de seguretat. A més a més, agenda, notícies sobre el món del foc popular, la feina que fa la federació i molts detalls de les colles federades de Catalunya, Catalunya Nord, Mallorca, Menorca i Eivissa.
 • Federació Sardanista de Catalunya  
  Aquesta web t'ofereix cursets per a aprendre a ballar sardanes, activitats de les colles, agenda, materials sobre sardanes, història del ball, entitats de cobles i fins i tot la possibilitat d'escoltar sardanes mentre hi navegues. Tot allò que et cal saber per a introduir-te en el món d'aquesta dansa centenària o aprendre'n més.
Data d'actualització: 13.11.2015