Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Cultura  > Fotografia
 

Enllaços relacionats

De viatge, protegeix les teves fotos

De viatge, protegeix les teves fotos
Diversos fenòmens socials poden definir els temps actuals i un d’ells és l’afició massiva a la fotografia. Ho fotografiem tot i a tota hora, convertint la càmera en una mena de tercer ull que sempre ens acompanya, especialment quan sortim de viatge.

Ets un viatger que fa fotos o un fotògraf que viatja? Tant se val, està clar que viatjar és una de les activitats que més fotos genera, i a més ho fa de llocs i moments que difícilment es tornaran a repetir. Seria un gran ensurt i un gran disgust perdre algunes d’aquestes imatges durant el viatge. Tot seguit et proporcionem una sèrie de recomanacions per minimitzar riscos.

Viatja amb vàries targetes
No perdis cap moment inoblidable per culpa de quedar-te sense targetes de memòria. Emporta’t vàries i de la millor qualitat possible. A més, és millor portar vàries de menys capacitat que una de molta. Si és produís algun “accident”, només pedreries una part de les fotos, no totes. Pensa que no sempre podràs comprar targetes noves durant el viatge.

Targeta plena
Un cop la targeta de memòria estigui plena, activa la pestanya de protecció, evitant que s’enregistri o s’esborri cap imatge si la tornem a introduir en el dispositiu (càmera, mòbil, tauleta, etc.).

Emmagatzematge de les targetes
Si portes alguna mena de porta targetes, una forma de diferenciar les plenes de les buides és posar del revés les plenes. Hi ha porta targetes compactes i impermeables que protegeixen bastant bé les targetes de memòria.

Còpies de seguretat: dues millor que una
Seria interessant viatjar amb algun dispositiu (disc dur, portàtil, etc) on bolcar diàriament les fotos. Pujar les fotos al núvol, també és una possibilitat, encara que es perdi una mica de la resolució original en la majoria dels casos.

Marca les targetes
Directament amb retolador o adherint una etiqueta, escriu dades com el nom, correu electrònic i telèfon de contacte. En cas de pèrdua, tens la possibilitat que algú pugui contactar amb tu si les troba i poder recuperar-les.

Raigs i camps magnètics
Els raigs X de les màquines dels controls de seguretat no danyen les targetes de memòria, però els camps magnètics generats pels imants de les cintes transportadores sí que les poden malmetre.

Si ets un purista de la fotografia i viatges amb rotllos de pel·lícula (de tota la vida), sí que t’has de preocupar dels raigs X. Pots comprar unes caixes especials que protegeixen dels raigs o portar els rotllos en una borsa transparent, ensenyar-la i demanar als agents que no la passin per la màquina dels raigs X. En cap cas els desis a l’equipatge que facturaràs, ja que les màquines que inspeccionen les maletes són encara més potents. Els rotllos sempre amb tu a l’equipatge de mà.

Data d'actualització: 12.08.2016