Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Cultura  > Lletres
 

L’intercanvi de llibres no és una moda passatgera

Llibre
Des de l’any 2001, hem sentit a parlar molt de l’intercanvi de llibres, el fenomen del Bookcrossing o el passallibres en català. Es tracta d’un moviment d’intercanvi de llibres. Avui dia no només coneixem aquest fenomen, l’intercanvi de llibres el podem trobar també a associacions com l’Associació Llibre Viu, o al portal d’Internet Bookmooch.

El Passallibres (en anglès, Bookcrossing) consisteix en deixar llibres en llocs públics per tal que altres els recullin, els llegeixin i els tornin a deixar.

El funcionament és simple. Quan una persona disposa d'un llibre que pretén alliberar, ha d’entrar al web oficial del moviment i registrar-se per tal d'obtenir un BCID (BookCrossing ID number). Després cal posar una etiqueta on consti el BCID i les instruccions a seguir per la persona que localitzi el llibre. I, finalment, deixar el llibre en un lloc públic, com un banc o una cabina telefònica.

El Bookmooch és una comunitat d'intercanvi de llibres usats. La idea és que els usuaris que s'hi registrin puguin treure’s de sobre llibres que ja no volen a casa i obtenir, en canvi, títols que voldrien llegir.En aquesta línia, neix l’Associació Llibre Viu al barri de Rocafonda, a Mataró. L’Associació pretén donar una nova vida als llibres, facilitant l’intercanvi gratuït entre persones. El funcionament és com un circuit d’aprofitament de llibres. Actualment disposen d’uns 15.000 llibres al local cedit per l’Ajuntament de Mataró.

De la mateixa manera que aquests espais s'han anat consolidant, a l'espai “T'ho canvio”, l'espai d'intercanvi de jove.cat a Facebook, podràs trobar aquest dies un espai d’intercanvi de llibres. Entra-hi i participa!

Data d'actualització: 31.01.2011