Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Cultura  > Lletres
 

Recicla cultura

Recicla cultura
Sant Jordi és una festa molt nostra, plena de simbolisme, de regalar o compartir cultura i d’expressió dels nostres sentiments cap a la persona estimada. Et proposem una forma diferent de viure-ho, sentint-te més protagonista contribuint a la integració de les persones nouvingudes a casa nostra. Com? Continua llegint...

Recicla cultura és una campanya de la Fundació Servei Solidari que té com a objectiu recollir llibres de segona mà per finançar els cursos d'alfabetització i llengua que aquesta entitat imparteix des de fa 11 anys, per facilitar la integració social de persones nouvingudes. Aquests llibres es podran adquirir en els punts de recollida de llibres d’arreu del país a un preu simbòlic el dia de Sant Jordi. A Catalunya, hi ha moltes persones nouvingudes que no saben ni llegir ni escriure en la nostra llengua, fet que dificulta la seva inclusió social. Un petit gest teu pot ser el primer pas per a la seva inclusió.

Com podeu participar i col·laborar

  • Creant un Punt Recicla Cultura. Busca la complicitat dels teus amics i companys i troba l’espai on instal·lar el vostre Punt de recollida: l’escola, la universitat, el casal de joves, la seu d’associacions o entitats, etc. La Fundació Servei Solidari us facilitarà un kit de comunicació per identificar el Punt i donar a conèixer la iniciativa. I si voleu, podeu allargar la campanya més enllà de la diada de Sant Jordi. Aquests punts són el lloc on la gent podrà donar o comprar els llibres de segona mà.
  • Si no pots organitzar un punt de recollida, potser pots ser voluntari i voluntària i donar suport en la organització de les parades.
  • Donant llibres, sobretot aquells que més t’hagin agradat o comprant llibres donats.
  • Fent aportacions econòmiques directes, mitjançant el web oficial de la campanya, amb les quals apadrinaràs una persona nouvinguda.
  • Compartint la iniciativa i fent difusió a través de les xarxes socials o d’altres canals.

 

El dia de Sant Jordi surt al carrer plogui, nevi o faci sol, gaudeix de la diada i comparteix-la a les xarxes socials amb l'etiqueta #SantJordialcarrer.

Data d'actualització: 17.04.2018