Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Cultura  > Lletres
 

Sabies que... a les biblioteques públiques hi ha molt més que llibres?

Biblioteques públiques
Autor: Super Furry Librarian
Si pensaves que les biblioteques són uns espais del segle passat, uns llocs sinistres, obscurs on només s’hi pot trobar silenci sepulcral, pols, llibres antics, ratolins de biblioteca i gent rara, estàs molt equivocat/a.

Sense fer soroll les biblioteques públiques poc a poc s’han anat transformant posant al dia els seus equipaments i evolucionant per adaptar-se als nous temps i a les noves necessitats de la ciutadania. Continuen sent centres de cultura i coneixement oberts a tothom i, a més, ofereixen una sèrie de serveis i recursos addicionals també de forma gratuïta.

El préstec de llibres... un clàssic no tan clàssic
És el servei més conegut que ofereixen les biblioteques, tant per fer-ne ús al mateix equipament com per endur-te’ls a casa. Però també tens accés a altres formats d’informació en paper com els diaris, revistes, còmics, etc. Però alerta, el préstec de llibres deixarà de ser un clàssic per esdevenir modern amb l’arribada dels llibres i els lectors digitals. Això sí que és estar a l'aguait!

Un gran centre multimèdia
Les biblioteques també posen a la teva disposició un ampli catàleg de música i vídeo (pel·lícules, sèries de televisió, documentals, etc.) per gaudir-los al mateix equipament o en la modalitat de préstec.

Biblioteques TIC
Les noves tecnologies posen el punt de modernitat a les biblioteques oferint ordinadors amb accés a Internet i punts d’accés WI-FI. A més, podràs consultar el seu catàleg en línia i fer la reserva des del teu ordinador o dispositiu mòbil amb connexió a Internet. La majoria de biblioteques són a les xarxes socials per tenir-te informat en tot  moment de les seves novetats. Perquè Internet és cultura i coneixement.

Assessorament, formació i activitats culturals
Les biblioteques són també centres d’aprenentatge on pots aprendre ofimàtica, com fer un currículum, fer cerca de feina o aprendre idiomes amb l’assessorament dels seus professionals. També pots participar en clubs de lectura o gaudir d’altres activitats culturals.

Diverteix-te amb Verbalíada
Coneixes ‘Verbalíada’? El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya proposa un curs adreçat a joves de 12 a 18 anys que té l’objectiu d’apropar-los a les biblioteques públiques. Participa i posa a prova els teus coneixements culturals. Fins i tot els Txarango s’ho estan treballant per arribar a la gran final del 14 d’abril!

Hi ha 350 biblioteques públiques a Catalunya. Segur que en tens alguna ben a prop. Tant si ets un/a usuari/a habitual de les biblioteques com si no, ens agradaria conèixer la teva opinió sobre aquests equipaments. Entra i explica'ns-ho a la nostra pàgina a Facebook. T'hi esperem!

Data d'actualització: 27.02.2013