Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Cultura
 

Premis, ajuts, subvencions i concursos

Ets un jove creador? Inventes contes i històries de tota mena? T'agrada escriure i te'n surts prou bé? Pintes meravelles? Esculpeixes idees? Fotografies l'instant? T'agradaria exposar a la Sala d'Art Jove? Doncs no perdis un minut i continua llegint perquè et llancem unes quantes propostes per presentar les teves creacions a premis i concursos. I et facilitem informació sobre les subvencions que et poden ajudar a fer realitat els projectes.

Convocatòries de la Direcció General de Joventut

 • Convocatòria Art Jove
  Sala d’Art Jove és un espai de Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya per a la promoció de l’art emergent. Ofereix un entorn per a l’experimentació artística i la investigació, així com contempla un seguit de dinàmiques de formació que s’adrecen tant a joves creadors, a estudiants com a públic general. Actualment, la Sala d’Art Jove es posiciona com una porta d’accés pels joves al sector de la creació artística. En aquest sentit, l’equipament funciona com una frontissa entre l’àmbit educatiu i el sector professional de les arts visuals, amb el desenvolupament d’activitats tant en relació amb escoles d’art, instituts de secundària, universitats, com amb centres d’art, museus i galeries. Els nostres usuaris, són tant els estudiants i professors d’art com els artistes emergents, comissaris i programadors del sector de les arts.Sala d’Art Jove s’articula per mitjà d’una temporada estable d’exposicions i activitats, ideades amb el treball en equip de diferents artistes i productors culturals. També es porten a terme activitats en diferents punts del territori i es col·labora amb diferents organitzacions i centres educatius.
 • CLIC. Concurs fotogràfic, concurs audiovisual i beca per a projectes fotoperiodístics  

  L'Associació Diomira, amb el suport de la Direcció General de Joventut, convoquen cada any el Clic de Fotoperiodisme Jove en les seves tres modalitats: fotografia, audiovisuals i beca. Quant a la fotografia, tant la proposta guanyadora com la resta de seleccionats, a part d’una dotació econòmica, són exposats dins de la programació del VISA off, en el marc del festival de fotoperiodisme VISA pour image de Perpinyà durant el mes de setembre. Pel que fa a la beca, aquesta consta d’una dotació econòmica per poder realitzar un projecte fotoperiodístic. Per altra banda, l'Audiovisual Clic té la finalitat de difondre i promoure produccions audiovisuals de caire periodístic en cinema, vídeo o multimèdia, fetes per joves i que mostrin sensibilitat i interès per l'entorn social. La proposta guanyadora, a més d’un premi econòmic és també projectada en el marc del festival de fotoperiodisme VISA pour image de Perpinyà durant el mes de setembre.

 • Sona9  
  Concurs de maquetes obert a tots els estils i adreçat a grups i solistes que s'expressin majoritàriament en llengua catalana i que no tinguin contractes discogràfics ni n'hagin tinguts. Les bases, les solen publicar el mes de març i el termini d'inscripcions se sol tancar al maig. El premi consisteix en l'enregistrament d'un disc, un contracte discogràfic, l'enregistrament d'un videoclip, una ronda de concerts per tot Catalunya i una campanya de promoció i publicitat. L'organitzen el Grup Enderrock, Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i Ritmes.net i el patrocina la Direcció General de Joventut.
 

Més premis i subvencions

 • Premis literaris en català  
  T'oferim accés al cercador del Departament de Cultura de premis literaris en català per a articles periodístics, assaig, autors locals, estudis i investigació, guions, narrativa, obres de teatre, obres ja editades, poesia i ajuts a la creació i la investigació.
 • Subvencions  
  Des d'aquesta pàgina pots accedir a totes les subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Les pots consultar segons l'àmbit temàtic, segons els destinataris d'aquestes subvencions o bé dins la classificació de projectes relacionats amb l'Euroregió. Des d'aquesta plana també podràs accedir a les resolucions.
 

Consulta per disciplines artístiques

Pots fer un cop d'ull a subvencions, premis i concursos per disciplines artístiques si visites l'apartat 'Mou el teu projecte' de la secció de Jove.cat de cada disciplina:
 
Data d'actualització: 07.03.2013