Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Beques i ajuts a l’estudi. N’hi ha prou? 

Beques i ajuts a l’estudi. N’hi ha prou? 
Estudiar no ha estat mai tan a l’abast de tothom. Però realment hi ha prou beques i ajuts per als estudiants? Fem un repàs sobre l’actualitat acadèmica i les facilitats que hi ha per poder centrar-se a estudiar. Dóna’ns la teva opinió al nostre mur de Facebook!

Que l’educació és un dret i, a més, és gratuïta és una realitat a la nostra societat. Però, realment és tan senzill estudiar? Es faciliten prou les coses; hi ha prou ajuts i beques? O realment no hi ha tants ajuts com sembla?

Al panorama educatiu actual s’hi donen moltes circumstàncies. Des de la necessitat de revisar els criteris d’assignació de beques i ajuts a si realment cobreixen les necessitats dels estudiants. Per exemple, caldria determinar si hi ha prou igualtat d’oportunitats o si les beques es destinen realment a qui les aprofitarà.

Les dades a Catalunya

Catalunya representa el 13% del total dels universitaris de l’Estat. Tot i això, el pressupost en beques destinades als estudiants catalans pel Ministeri d’Educació és del 10%. Això fa que els universitaris catalans que estudien becats siguin només un 14%, vers el 21% de mitjana que ho fa a la resta de l’Estat. Aquest fet evidencia que encara hi ha una certa desigualtat a l’hora d’atorgar beques.

D’altra banda, hi ha alumnes que queden exclosos de les beques del Ministeri d’Educació per motius de renda, en no tenir-se en compte que l’IPC català és superior al global espanyol.

Com a tercer punt que s’ha de valorar per fer una bona reflexió, cal preguntar-se si les beques realment van destinades a aquelles persones amb més talent, aquelles a qui més s’hauria d’incentivar.

Apunta’t al debat!

I després d’aquesta anàlisi... Que comenci el debat a la nostra pàgina a Facebook! Entra, llegeix i opina sobre la veritable situació dels ajuts i les beques que es donen als estudiants. Realment n’hi ha prou?

Data d'actualització: 27.12.2011