Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Educació i formació  > Formació d'educadors en el lleure  > Diplomes i certificats de Monitor/a i Director/a
 

Diploma de monitor/a i diploma de director/a d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil

El Curs de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil és la formació que prepara l’alumnat per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, i que el capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure infantil i juvenil en el marc de la programació general d'una organització, aplicant les tècniques específiques d'animació grupal, incidint explícitament en l'educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

La durada mínima del curs és de 310 hores repartides de la manera següent: 150 hores d'etapa teòrica i 160 hores de pràctiques.

El contingut del curs és:
- Activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil
- Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil  
- Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure

El Curs de director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil és la formació que prepara l’alumnat per intervenir en tasques de coordinació d’equips en activitats de lleure infantil i juvenil, i que el capacita per planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar i avaluar projectes de lleure educatiu dirigits a la infància i la joventut en tots els seus aspectes, i a representar-los internament i externament assumint la creació, el control i la dinamització dels equips de monitors.

La durada mínima del curs és de 410 hores, repartides de la manera següent: 290 hores d'etapa teòrica i 120 hores de pràctiques.

El contingut del curs és:
- Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil
- Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure
- Planificació, organització, gestió i avaluació de projectes educatius en el lleure infantil i juvenil
- Coordinació i dinamització de l’equip de monitors i monitores

Per obtenir aquests diplomes has d'haver superat el curs de monitor/a i/o el curs de director/a, que pots realitzar a qualsevol de les escoles d'educadors en el lleure autoritzades per la Direcció General de Joventut.

Per poder fer aquests dos cursos l’alumne/a ha de tenir 18 anys complerts.

La possessió d’aquests diplomes autoritza a exercir la funció corresponent: Monitor/a i/o director/a en colònies, campaments, rutes, camps de treball, etc.

Si vols, pots consultar l'oferta de cursos de monitors/ores i directors/res d'educació en el lleure en el cercador.

Data d'actualització: 16.05.2017