Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Educació i formació  > Formació ocupacional
 

Formació ocupacional

Formació ocupacional

Els cursos de formació ocupacional et proporcionen coneixements bàsics per a fer feines i oficis amb gran demanda de personal a diversos sectors. Solen ser cursos subvencionats i, per tant, gratuïts. La durada i el contingut són variables, i per a accedir-hi, has de demostrar que no treballes i estar inscrit al Servei d'Ocupació de Catalunya.

La formació ocupacional és un recurs molt útil tant per als qui són desocupats com per als qui volen millorar la formació. Contribueix a millorar la inserció laboral i la qualificació dels treballadors, a més d'equilibrar la relació entre l'oferta laboral i la demanda.

L'administració catalana disposa d'un programa d'escoles taller i cases d'oficis destinat a la formació i l'ocupació de joves desocupats menors de 25 anys que volen aprendre un ofici. Els alumnes d'aquests cursos assoleixen els objectius de l'educació secundària obligatòria (ESO) i cobren el 75% del salari mínim interprofessional (SMI). També hi ha programes formatius per a especialitats en què pots obtenir un certificat de professionalitat, que t'habilitarà per treballar en un ofici.

A més d'Internet, si vols assabentar-te dels cursos de formació ocupacional que es fan, pots anar a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya i als ajuntaments o bé llegir els anuncis publicats a la premsa.

 • Cercador de cursos del SOC  
  Complet cercador de cursos del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Pots cercar formació ocupacional presencial, e-formació (en línia) i formació contínua, adreçada prioritàriament a persones treballadores.
 • Centres d'Innovació i Formació Ocupacional (CIFO)  
  A Catalunya hi ha vuit centres que depenen del Servei d’Ocupació de Catalunya, especialitzats en formació ocupacional. L'activitat dels CIFO es basa fonamentalment en la impartició de formació per a l'ocupació, específica, de qualitat i adaptada a les necessitats de les persones, de les empreses i dels territoris.
 • Pràctiques no laborals en empreses per a joves  

  El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) posa en marxa un servei adreçat a les empreses per tal de que aquestes puguin oferir pràctiques no laborals a persones joves en situació d’atur, registrades a les oficines de Treball, entre 18 i 25 anys i que disposin d’una nivell determinat de formació però sense experiència professional prèvia (o de durada inferior a 3 mesos) associada a aquesta formació.

 • Beques i ajuts del Servei d'Ocupació de Catalunya  

  Beques i ajuts per a la Formació Contínua per a persones treballadores en situació d'atur.

Data d'actualització: 03.04.2017