Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Has provat de prendre apunts amb una aplicació?

Has provat de prendre apunts amb una aplicació?
Malgrat que encara existeixen algunes reticències, la introducció i presència de les noves tecnologies a les aules proposant noves metodologies i formes d’aprenentatge ja és una realitat. Prendre apunts és segurament la tasca més habitual que has de dur a terme cada dia com a estudiant. Has pensat en jubilar el paper i el boli?

Cada dia són més les aules que permeten l’ús d’ordinadors portàtils, tauletes o altres dispositius. Això permet substituir el paper i el bolígraf per tauletes, telèfons o portàtils i punters electrònics. Una metodologia que permet tenir uns apunts més nets i ordenats. Fins i tot podries enregistrar la classe, fotografiar la pissarra (si el professorat ho permet) o compartir els apunts amb els teus companys d’una forma més pràctica. Per cert, si no tens punter electrònic, algunes d’aquestes apps et permeten escriure amb el teu dit directament a la pantalla. Això sí que és tecnologia digital!

Tot seguit et proposem una sèrie d’aplicacions amb les quals prendre els teus apunts.

Apunta!
Squid permet prendre apunts a mà directament sobre el telèfon o la tauleta amb el dit o el punter electrònic. Dibuixar, tallar i enganxar contingut, exportar notes o imatges o compartir els apunts al núvol, són algunes de les funcions que fan d’aquesta apps, una de les més completes. Disponible per ordinadors i telèfons Windows, dispositius Android i tauletes Kindle Fire.

Notability està optimitzada per a tauletes, encara que també es pot utilitzar amb telèfons i ordinadors. Permet prendre apunts i notes, afegir fotografies, editar documents PDF i moltes altres funcions. Està disponible per ordinadors Mac i dispositius IOS.

Whink està pensada per a alumnes de Secundària per la seva facilitat d’ús. Permet fer anotacions de forma escrita o enregistrant la pròpia veu, així com dibuixar i compartir els apunts amb altres alumnes de la classe. No és gratuïta (2,99 dòlars) i està disponible per dispositius IOS.

Penultimate et permet prendre apunts a mà directament sobre la pantalla, i escollir el tipus de paper (digital) i el format. Desar notes, fotografies, dibuixos i compartir els apunts són altres de les funcionalitats. És gratuïta però treballa conjuntament amb l’aplicació Evernote, que també hauràs de tenir instal·lada. Disponible per IOS.

INKredible i Paper són dues apps que converteixen la pantalla del teu dispositiu en un full de paper on podràs escollir el seu tamany, el seu disseny y la cal·ligrafia, per prendre els apunts amb la mà o el punter electrònic. INKredible està disponible per IOS i Android. Paper està disponible per dispositius IOS.

Noteshelf també proposa la presa d’apunts de forma manual així com la possibilitat d’afegir enregistraments d’àudio, dibuixar i inserir i organitzar fotografies. Disponible per IOS.

Marginnote et serà útil si ets dels que prefereixen fer anotacions als marges enlloc de prendre apunts. Si els teus professors són dels que pengen materials didàctics al núvol o en una intranet, aquesta és una eina ideal per subratllar directament sobre el text. Disponible per ordinadors Mac i dispositius IOS, però no és gratuïta. Costa 6 dòlars.

Moleskine Journal, aplicació gratuïta, pensada per prendre notes, però que gràcies a les seves eines i funcionalitats, també la fan útil per prendre i compartir apunts. Disponible per IOS i Android.

Quickoffice és un paquet d’ofimàtica gratuïta amb què podem crear o editar tot tipus de documents: Word, Excel, PowerPoint, etc. Molt útil per prendre apunts directament a net i disponible per Android.

Simplenote no té tantes funcions com algunes de les apps anteriors, però sí les suficients per ser el teu quadern digital. Funciona sobre dispositius iOS i Android però també sobre Mac, Windows, Linux y Kindles.

Neu.Pen segurament és la més senzilla de les aplicacions aquí esmentades, però està optimitzada per a tauletes i permet prendre notes. Disposa de moltes eines per dibuixar, així com de la possibilitat de posar comentaris a les fotos, exportar a PDF i altres funcionalitats. Disponible per IOS.

Data d'actualització: 25.10.2016