Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Invertir en formació per combatre l’atur

Invertir en formació per combatre l’atur
T'agradaria saber com combatre l'atur? Tens eines per lluitar contra la crisi econòmica que ens afecta? Busques feina però el teu perfil no s'ajusta a les ofertes més demandades? Et descobrim un dels pilars per entrar al món laboral: la formació. Fins a quin punt creus que és important?

El panorama actual de crisi econòmica mostra un horitzó on l'atur, les necessitats i el desencant semblen créixer dia a dia. A Catalunya, hem passat d’un alt grau d'ocupació a una taxa d'atur del 18%, segons dades del segon trimestre de 2011 aportades per l'Idescat en base a l'enquesta sobre població activa realitzada per l'INE.

Així mateix, les darreres anàlisis del Fons Monetari Internacional indiquen que el canvi de tendència a la zona Euro encara sembla lluny d'arribar. La millor opció vers aquestes circumstàncies? La inversió en formació. Sens dubte, una bona aposta de futur.

Una nova professió o una oportunitat de reciclatge?

Tant si t'has format en un àmbit professional concret, com si no tens cap titulació, ara és el moment d'aprofitar per millorar el teu currículum i adequar el teu perfil a les necessitats empresarials del mercat laboral actual.

Avui dia tens a l'abast un ampli ventall de cursos, tallers i programes de formació, tant de manera presencial com en línia (a distància). La majoria estan impulsats pels nous plans i subvencions de les administracions, com el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, en estreta col·laboració amb organismes educatius, centres formatius, universitats i escoles.

Potenciant la formació professional

Una altra de les fórmules per formar-se i afavorir l’entrada de persones al mercat laboral consisteix en l'impuls de la formació professional. Els avantatges? Permet l'especialització dels futurs treballadors combinant els estudis amb un contracte de feina que dóna accés a les prestacions dels assalariats: la jubilació, l'assegurança mèdica i l'atur (si l'empresa decideix no mantenir-los en plantilla).

I tu, què en penses d'aquestes fórmules per combatre l'atur? T'apuntes a millorar el teu currículum i els teus coneixements?

Data d'actualització: 06.09.2011