Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Enllaços relacionats

Sabies que... la manera d’estudiar està canviant?

la manera d’estudiar està canviant?
Autora: starlights_
L’impacte de les noves tecnologies a les nostres vides és constant, en la mesura que envaeixen i alteren qualsevol de les nostres activitats diàries. I com a estudiants, també assistim als inicis d’una nova manera d’estudiar on el full de paper i el bolígraf tenen els dies comptats

Veure cada matí al metro o al bus com l’alumnat va a l’institut amb les seves motxilles, destructores massives de columnes vertebrals, és una imatge habitual. L’avanç de la tecnologia digital obre un horitzó on els llibres en format paper seran substituïts pels llibres digitals i els quaderns i els bolígrafs donaran pas a les tauletes tàctils i els punters electrònics.
A dia d’avui ja són moltes les aules que permeten l’ús d’ordinadors portàtils o altres dispositius. Tot seguit us proposem una sèrie d’aplicacions i eines en línia per a estudiar a l’estil 2.0. La majoria d’aquestes eines tenen tant versió d’escriptori (ordinadors) com versions per als sistemes operatius dels dispositius mòbils, i permeten la sincronització entre dispositius.

Eines de metodologia
Mes enllà de prendre apunts, utilitzar un bon mètode o pla d’estudi és bàsic per obtenir uns bons resultats acadèmics. Exam Time  és una plataforma en línia amb la qual podràs crear els teus mapes mentals (esquemes), fitxes d’estudi, testos simuladors d’exàmens i apunts de forma senzilla. Tots aquests recursos es poden compartir o es poden utilitzar per treballar en grup.

Prendre apunts
Prendre apunts és la tasca més habitual que duen a terme els estudiants. OneNote  és una de les millors eines per prendre apunts i és la seva especialitat. La popular aplicació per prendre notes Evernote  també és una opció vàlida per prendre apunts, encara que si tens un Ipad millor utilitzar Evernote Peek , pensada precisament per prendre apunts. Possiblement, en un futur, estaran disponibles versions d’aquesta aplicació per altres sistemes operatius i dispositius.

Realitzar treballs
Tard o d’hora hauràs de realitzar treballs durant el curs. Si has de fer un treball de forma individual segurament utilitzaràs el processador de textos instal·lat en el teu PC o portàtil. Però si has de fer treballs en grup, l’eina d’edició de textos de Google Drive  és ideal ja que funciona en molts navegadors i permet treballar un arxiu de forma simultània per diversos usuaris i conservar en tot moment les versions de totes les persones participants per si cal tornar enrere i fer noves modificacions.

Estar al núvol
Fins fa no gaire aquesta frase s’utilitzava per dir a algú/na que estava distret/a o mentalment absent/a. Actualment, el núvol és un espai virtual per emmagatzemar arxius. Per tant, és un recurs molt útil quan has de compartir algun treball amb un company o realitzar treballs de grup. Dropbox Google Drive  SkyDrive  són eines molt aprofitables no sols en l’àmbit lúdic, sinó també en l’àmbit escolar i universitari.

Cues de pansa digitals
Diuen que les cues de pansa van molt bé per tenir una bona memòria. La teva agitada vida d’estudiant està plena de dates que convé no oblidar: l’horari de les classes, una entrevista amb un professor, la data d’un examen, la pròxima festa universitària, etc. Per tant, recorda que hi ha moltes aplicacions del tipus agenda per no oblidar res. Per exemple: Wunderlist Google Calendar  myHomework .

Altres recursos
Hi ha portals d’estudiants molt populars on, a banda de molts continguts lúdics i culturals, pots trobar treballs i apunts de moltes assignatures i matèries.
Una altra idea a explorar són els portals de vídeo com Youtube o d’altres on alguns professors pengen les seves classes o es poden trobar tutorials que resolen molts dubtes acadèmics.

Ets un/a pioner en l’estil d’estudiar 2.0 o prefereixes l’estil clàssic del foli i bolígraf? Entra i explica'ns-ho a la nostra pàgina a Facebook. T'hi esperem!

Data d'actualització: 25.10.2016