Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Esports  > Vols ser professional de l'esport?
 

Vols ser professional de l'activitat física i l'esport?

Per a treballar professionalment en l'àmbit de l'activitat física i l'esport tens diverses opcions, segons la teva intenció. Fes-hi un cop d'ull i tria!

Formació professional i ensenyaments esportius

Si tens més de 16 anys, pots formar-te en diversos cicles formatius de grau mitjà i superior per accedir a diverses titulacions especialitzades. També pots especialitzar-te com a tècnic/a o tècnic/a superior de l'esport en alguna modalitat esportiva. A més a més, l'Escola Catalana de l'Esport, que depèn del Consell Català de l'Esport, et fa més propostes de formació tècnica en unes altres modalitats, tant de forma presencial com en línia. Clica als enllaços que t'oferim per informar-te sobre aquests estudis i sobre la feina que et permetran de fer.
 • Formació professional: Tècnic/a o tècnic/a superior d'activitats físiques i esportives  
  No requereix prova específica d'accés i existeixen dues modalitats de grau mitjà (Tècnic/a en conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural i Tècnic/a en conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural, perfil professional d'explotació d'estacions d'esquí) i una de grau superior (Tècnic/a superior en animació d'activitats físiques i esportives).
 • Ensenyaments esportius: Tècnic/a o tècnic/a superior d'esport en alguna modalitat esportiva  
  Són ensenyaments de règim especial, requereixen una prova específica d'accés i hi ha 12 modalitats de grau mitjà i 6 modalitats de grau superior. Aquestes són totes les opcions: atletisme, basquetbol, busseig esportiu, espeleologia, esports de combat, esports eqüestres, esports d'hivern, esports de vela, futbol i futbol sala, handbol, esports de muntanya i escalada, salvament i socorrisme.
 • Escola Catalana de l'Esport  
  L'Escola Catalana de l'Esport és el centre que promou i certifica les activitats de formació dels tècnics de l'àmbit de les activitats físiques i/o esportives i especials d'acord amb les competències que li corresponen en matèria d'esports, tant per l'Estatut d'autonomia com per la legislació esportiva vigent a Catalunya.
 

Graus i màsters universitaris

Si vols obtenir el Grau en Ciències de l'Activitat física i l'esport, dins de la branca Ciències de la Salut, o estudiar un màster universitari, informa't de a quines universitats s'imparteixen aquests estudis.
 

Jutges i àrbitres

I si ja et dediques als esports i creus que hi tens traça, potser t'agradaria ser jutge o àrbitre d'algun esport concret. Per a saber quins cursos específics s'imparteixen o quin procés has de seguir per poder arbitrar, t'has d'adreçar a les federacions i els comitès esportius de cada modalitat, que tenen les competències en aquesta matèria.
 • Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC)  
  Des de la pàgina de la UFEC podràs accedir a totes les federacions esportives de Catalunya. Hi trobaràs el contacte i la pàgina web, si en tenen. Des de cada federació et poden informar tant dels clubs més propers com dels requeriments per a formar-te i exercir com a jutge o àrbitre de la modalitat esportiva que t'interessi.
 
Data d'actualització: 16.10.2013