Accés al contingut Accés al menú de la secció

Enllaços relacionats

Al voltant dels sous dels esportistes d’elit

futbol
La nostra societat ha anat col·locant a dalt de tot de la piràmide salarial unes persones que es dediquen a la pràctica d’esports diversos. Si els salaris d’aquestes persones ja es discutien fa uns quants anys, ara, amb la crisi, el debat pren força. I tu, què en penses?

De petits, gairebé tots i totes hem dedicat unes quantes hores a jugar a futbol, a bàsquet, a hoquei sobre patins o a esgrima. I crèiem que érem el nostre jugador preferit, aquell que a l’últim instant i amb un gest magistral decidia el partit. Però la majoria de nosaltres no tenia la mateixa traça que els nostres ídols esportius. De fet, la majoria érem bastant maldestres, encara que, això sí, hi posàvem molta voluntat. Amb els anys, n’hi ha que encara practiquem aquell esport d’infantesa, però la majoria el que fem és veure com el practiquen els que més van destacar quan eren petits. I, com que som molts els que, per exemple, volem gaudir veient-los encistellar un triple al darrer segon, la seva feina es cotitza a l’alça.

La professionalització de l’esport ha permès la possibilitat de viure de la pràctica d’un esport. Però, en alguns casos, els diners que es belluguen són xifres espectacularment elevades. I és en aquest punt quan cal que ens preguntem si potser no n’hem fet un gra massa, de tot això. Però, malgrat que la resposta sigui que sí, que potser hem anat massa enllà amb els salaris dels esportistes d’elit, el problema no té una solució senzilla. La veritat és que, si cobren aquests sous és perquè molta gent està pendent de la seva feina. Però, i tu, què en penses?

Data d'actualització: 01.12.2010