Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Habitatge  > Allotjament per a estudiants
 

Allotjament per a estudiants

Si els estudis t'obliguen a viure lluny durant una temporada i no t'interessa llogar ni compartir pis, pots instal·lar-te en una residència o en un col·legi major, o conviure amb una persona gran i oferir-li companyia a canvi d'allotjament. Les universitats també t'ofereixen serveis per trobar l'allotjament que més s'adapti a les teves necessitats. Esbrina si aquestes opcions d'allotjament per a estudiants són les que et convenen.


Col·legis majors i residències d'estudiants

Els col·legis majors acullen estudiants universitaris durant tot el curs. Els col·legis que tenen convenis amb determinades universitats limiten l'accés als estudiants que hi són matriculats o els ofereixen condicions d'accés preferents.
A les residències hi ha joves treballadors i estudiants. Solen permetre llargues estades i ofereixen règim de pensió completa, tot i que en alguns casos també disposen d'espais perquè cadascú es cuini el menjar.

 

Programes de convivència intergeneracional

És una alternativa que fomenta la convivència i el suport entre generacions. Els joves s'instal·len a casa de gent gran amb el compromís de fer-los companyia. A Catalunya hi ha dos programes que gestionen aquestes sol·licituds i posen en contacte joves i gent gran.
 • Programa Viure i Conviure  

  Es el pioner en els programes de convivència intergeneracional.

 • Amics de la Llar  
  Aquesta entitat, reconeguda pel Departament de Benestar Social i Família, s'encarrega de posar en contacte joves i gent gran.
 

Oferta d'allotjament a les universitats

Els Serveis d'Atenció als Estudiants de les universitats catalanes ofereixen tota mena de facilitats per ajudar-te a trobar allotjament mentre estàs estudiant. Apartaments, residències pròpies, residències amb conveni o pisos per llogar o compartir.

 • Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)  
  La UAB és una de les poques universitats de l'Estat que s'ubica en un campus. La seva infraestructura està creada exclusivament per a la vida universitària i, per tant, posen a disposició dels estudiants un conjunt de serveis que cobreixen totes les necessitats de la vida acadèmica, del lleure i de la vida quotidiana.
 • Universitat de Barcelona (UB)  
  El Servei d'Atenció a l'Estudiant de la UB t'ajuda amb diferents opcions d'allotjament com col·legis majors propis i adscrits, residències universitàries i entitats que faciliten la recerca d’allotjament.
 • Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC)  
  Si necessiteu allotjament mentre estudieu a la UPC, la universitat us proposa diferents alternatives: residències o apartaments a Barcelona, Castelldefels, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Vilanova i la Geltrú o pisos compartits, entre d'altres opcions.
 • Universitat Rovira i Virgili (URV)  
  La Borsa d'Habitatge de la URV té a disposició dels seus estudiants apartaments i una residència ben a prop dels diferents campus. A més, també hi trobaràs informació sobre pisos i habitacions de lloguer, altres residències d'estudiants i el Programa Viure i Conviure.
 • Universitat Pompeu Fabra (UPF)  
  La UPF t'ofereix diferents alternatives d'allotjament com residències o pisos de lloguer, així com també els programes Viure i Conviure o Emancipa't.
 • Universitat Ramon Llull (URL)  

  La URL té convenis amb diferents residències universitàries i, a més, ofereix informació sobre altres residències, lloguer de pisos, apartaments o habitacions, lloguer solidari o el Programa Viure i conviure

 • Universitat de Lleida (UdL)  
  Des del Servei d'Informació i Atenció Universitària us ofereixen informació sobre tot allò relacionat amb l'allotjament per a estudiants. Les possibilitats d'allotjament a la ciutat de Lleida són variades i s'adapten a cada situació.
 • Universitat de Vic (UVic)  
  La UVic ofereix residències, pisos d'estudiants i també el Programa Viure i Conviure, per els estudiants que hagin de passar per la universitat i necessiten allotjament.
 • Universitat de Girona (UdG)  
  La UdG ofereix un ampli ventall de possibilitats d'allotjament com pisos i apartaments, lloguer d'habitacions, famílies, residències Universitàries (RESA) o Habitatges Universitaris (Unihabit), entre d'altres.
 • Universitat Internacional de Catalunya (UIC)  
  El Servei d’Estudiants de la UIC facilita informació sobre allotjament a pares i alumnes de la UIC. S’ofereixen dades sobre col·legis majors universitaris, residències, serveis de recerca d’allotjament en línia i altres opcions d’habitatge.
 
Data d'actualització: 23.06.2016