Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Habitatge  > Compartir
 

Compartir

Compartir pis amb companys o bé llogar una habitació són de les formes més assequibles de viure pel teu compte quan ja hagis decidit emancipar-te.

Hi ha diverses fórmules per a compartir pis.

 • El lloguer parcial consisteix a llogar una part d'un habitatge que és propietat d'una altra persona, amb la qual conviuràs.
 • En canvi, el sotsarrendament és el fet de llogar una part de l'habitatge que algú ha llogat prèviament tot sencer.

Abans de decidir-se per un lloguer parcial o un sotsarrendament cal que els qui comparteixin pis aclareixin ben bé quin espai de l'habitatge és destinat a l'ús particular de cadascú, quins són els espais comuns, amb quines condicions els utilitzaran i com es repartiran les despeses. Sovint, els pactes per a compartir pis s'estableixen de paraula, però cal anar-hi amb compte perquè, en cas de conflicte, si no hi ha res escrit es pot crear una situació d'indefensió.


Més informació

 • El contracte del lloguer parcial i de sotsarrendament  
  Coneix els aspectes legals d'aquestes formules per a compartir pis en aquest apartat de la Guia d'Habitatge Jove del Portal de Joves del Barcelonès.
 • Guia per a joves que volen compartir pis  
  Aquesta guia del Portal dels Joves del Barcelonès t'informa de tot el que és necessari per a compartir pis d'una bona manera, de les diferents formes de compartir pis que existeixen, de com trobar els companys i companyes i dels teus drets i les teves obligacions.
 • Borsa d'Habitatge per compartir  

  Aquesta web del Consell Comarcal del Barcelonès posa en contacte joves que volen llogar una habitació amb propietaris que volen llogar parcialment el seu habitatge, o bé joves que tenen llogat un pis i volen sotsarrendar una habitació a un altre jove.


Data d'actualització: 21.09.2015