Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Enquesta. Els millors webs per saber quin temps farà

meteo
Catalunya és un país obsessionat amb la meteorologia. És broma i no és broma: el temps esdevé, per a molts catalans i catalanes, una qüestió d'estat.

Sigui pel gen pagès que palpita en el passat de la terra i de la seva gent, sigui perquè en el món contemporani s'estila l'anticipació en quasi tot. Saber si plourà, si podrem anar a esquiar, o si en breu traurem el banyador de l'armari, tot plegat determina les agendes d'un munt de principatins i principatines. I si creieu que exagerem, només cal fer una ullada a l'allau de proverbis relacionats amb el temps: és tard i vol ploure; cel rogent, pluja o vent; al maig, cada dia un raig; a l'estiu, tota cuca viu; sol matar més el febrer que el carnisser...

I la xarxa no podia restar al marge d'aquesta necessitat cabdal, d'aquesta immensa popularitat que tenen, avui dia, les prediccions científiques del temps. Tant és així, que us vam proposar que triéssiu entre cinc espais virtuals on trobar informació meteorològica, i el resultat ens ha sorprès. Hi ha una gran unanimitat en considerar meteo.cat com el web de referència, amb un 80% dels vots. El segueix, de lluny, amb un 20% de preferència, l'espai de Tv3 dedicat al temps. I ara ve la bona: els tres webs restants han obtingut zero recolzament. Eren wunderground.com, eltiempo.es i metcheck.com, que, pel que es veu, no són gaire o gens consultats pels catalans i catalanes joves. Però tanmateix, i al capdavall, la qüestió sempre és saber si plourà!

Data d'actualització: 24.11.2010