Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Participació i solidaritat  > Cos Europeu de Solidaritat  > Convenis de voluntariat
 

Convenis de voluntariat (Volunteering partnership)


Què són?

Els convenis de voluntariat són un format específic de projecte que està dissenyat perquè les organitzacions de voluntariat experimentades puguin desenvolupar i implementar projectes a llarg termini. Els convenis de voluntariat també han de contribuir a millorar qualitativament i quantitativa les oportunitats de voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat. Els projectes han de respondre estratègicament a necessitats socials importants i han de contribuir a l’enfortiment de les comunitats. Alhora, han de permetre als joves adquirir una experiència, unes capacitats i unes competències que els resultin útils per al seu desenvolupament personal, educatiu, social, cívic i professional i, per tant, millorin la seva ocupabilitat.

Els convenis de voluntariat poden implementar les mateixes activitats que els projectes de voluntariat. Per tant, als convenis de voluntariat se’ls apliquen els mateixos criteris d’elegibilitat i les mateixes normes de finançament. Consulteu la fitxa informativa sobre els projectes de voluntariat per obtenir més informació.

 

Com funcionen?

Els convenis de voluntariat s’han desenvolupat amb l’objectiu d’oferir a les organitzacions un format alternatiu simplificat i flexible per implementar les activitats de voluntariat. Així doncs, els convenis de voluntariat s’implementaran mitjançant acords marc de col·laboració de 3 anys de durada. Els sol·licitants han de presentar una proposta de projecte global que estableixi l’objectiu, la rellevància i l’impacte del seu projecte, així com una descripció general de les activitats que es realitzaran durant els tres anys i una descripció indicativa de com es dividiran les activitats en objectius anuals. Els sol·licitants dels convenis de voluntariat que obtinguin una resposta positiva han de signar un acord marc de col·laboració que els permetrà presentar tres sol·licituds de subvenció anuals al llarg del projecte (2018-2020).

Els sol·licitants de convenis de voluntariat que obtinguin una resposta positiva no poden sol·licitar finançament en el programa estàndard de projectes de voluntariat.

 

Com participar-hi?

Les organitzacions d’un Estat membre de la UE poden presentar la sol·licitud a l’agència nacional del seu país.

Termini de presentació de sol·licituds: 13 de setembre de 2018 a les 12.00 h (hora de Brussel·les).

Primer termini per a la sol·licitud de subvenció anual (només per als sol·licitants que han obtingut una resposta positiva): 16 d’octubre de 2018 a les 12.00 h (hora de Brussel·les).

 
Data d'actualització: 27.07.2018