Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

El valor de tenir valors

I tu, què faries?
Autora: Lori Greig
Vivim en un món salvatgement competitiu on de vegades sembla que només hi ha lloc per als més guapos/es i on la cerca de l’èxit és l’únic motor de tot plegat. Per això, volem reflexionar exposant el cas de dos joves, totalment oposats, que ens mostren que hi ha molts altres valors amb els que construir el nostre model de vida.

Fugir de l’èxit
Segurament el nom Jack Gleeson no et diu res, encara que siguis seguidor/a de la coneguda sèrie de televisió Joc de Trons. Aquest jove de 21 anys encarna el personatge del rei Joffrey (ara potser ja et sona més...), un ésser capritxós, immadur, despietat i cruel.
Però el personatge de ficció no té res a veure amb la persona a la realitat. Gleeson ha decidit retirar-se del món del cinema i la televisió quan acabi el rodatge de la 4a temporada de Joc de Trons, just en el moment més àlgid de la seva curta carrera. Glesson, que a més estudia filosofia, no s’ha enlluernat per l’estil de vida que l’èxit l’obliga a portar i deixa les festes i el glamour per anar a treballar amb l’ONG GOAL i combatre la pobresa arreu del món.

Coratge i bellesa interior de ‘la dona més lletja del món’
Fa pensar el fet que amb el problema de l’excés de pes que pateix una part de la població mundial, amb el problema de l’anorèxia i la bulímia que pateixen molts joves, existeixin casos com el de Lizzie Velásquez.
Lizzie és una noia de 24 anys que pateix una estranya malaltia que l’impedeix engreixar. Només hi ha dues persones al món que tenen aquesta síndrome. Aquest problema l’obliga a menjar cada quart d’hora, ja que necessita de 5.000 a 8.000 calories al dia. A més, ha perdut la visió en un ull i mai no ha pesat més de 29 kilos. Els efectes d’aquesta malaltia en el seu físic li han fet patir el bullying per part d’alguns companys d’escola que van arribar a publicar un vídeo a Youtube amb el títol “La dona més lletja del món” amb milions de visites i comentaris ofensius.
Lluny d’esfonsar-se, Lizzie ha publicat dos llibres i dóna conferències arreu del món sobre com lluitar contra les malalties i superar les dificultats.

I tu, què n’opines? Estaries disposat a pagar qualsevol preu per tal d’assolir l’èxit? Et deixaries vèncer per un món més preocupat per l’estètica que per l’ètica? Entra al nostre mur de Facebook  o al Twitter i explica’ns què en penses.

Data d'actualització: 05.02.2014