Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Participació i solidaritat  > Erasmus+  > Projectes amb joves  > Intercanvis juvenils
 

Intercanvis juvenils (Línia d’acció 1)


Què és?

Els intercanvis permeten a grups de joves de dos o més països conviure plegats en un dels països d’algun dels grups participants. Es porta a terme un programa de treball (amb tallers, exercicis, debats, activitats, etc.) que els mateixos grups heu dissenyat. Els intercanvis permeten desenvolupar competències, augmentar la sensibilització en relació a temes socials i conèixer nous països i cultures. Segons el nombre de països implicats, un intercanvi pot ser bilateral, trilateral o multilateral.

El més essencial en el moment d’iniciar un intercanvi és comptar amb la iniciativa d’un grup de joves: sou vosaltres qui teniu la proposta i qui gestioneu el vostre projecte.

 

Quines organitzacions hi podeu participar?

Associacions sense ànim de lucre, grups informals de joves i administracions d’àmbit local de països programa i països veïns associats. També, empreses que compten amb programes de responsabilitat social.

 

Com podeu trobar partners?

En aquesta base de dades les entitats podeu oferir projectes i trobar entitats que hi estiguin interessades.

 

Com es tramita?

Un cop registrades les entitats implicades en el Portal del Participant i obtingut el CIP (Codi d’Identificació del Participant), l’entitat coordinadora trametreu electrònicament la sol·licitud de subvenció a l’Agència Nacional. Vegeu les instruccions registrar-vos a ECAS i obtenir el vostre codi CIP.

 

Quan dura l’intercanvi?

Entre 5 i 21 dies, excloent els viatges.

 

Qui hi pot participar?

Grups de 16 a 60 joves (de 13 a 30 anys), amb un mínim de quatre persones per entitat participant. Cada grup d’un país ha de comptar almenys amb una persona adulta que en sigui la responsable.

 

Acord d’activitats per escrit

S’aconsella redactar un acord entre els socis d’un projecte en què s’estableixin quines activitats es duran a terme i les condicions de finançament.

 

Cal assegurança?

L’entitat coordinadora d’un projecte heu de contractar una assegurança que cobreixi tots els i les participants. Es recomana l’ús de la Targeta Sanitària Europea.

 

Quines convocatòries hi ha?

Data d'inici del projecte Termini màxim de presentació de la sol·licitud
De l'1 de maig al 30 de setembre 5 de febrer
De l’1 d’agost al 31 de desembre 30 d’abril
De l’1 de gener al 31 de maig de l'any següent 1 d'octubre
 

Com es financen?

Despeses de viatge: s’estableixen 7 àrees quilomètriques, segons la distància entre el punt d’origen i el de destí, amb una assignació fixa que va de 20 a 830 € per participant. Podeu calcular prèviament la distància amb la calculadora de distàncies.

Despeses del projecte: quantitat fixa per participant i dia d’activitat

Despeses excepcionals: relacionades amb la tramitació de visats, joves amb menys oportunitats i allotjament i manutenció en cas d’haver de realitzar una Visita de Planificació Prèvia (costos reals).

 

Què hem de fer un cop aprovat el projecte?

Un cop aprovat el projecte per la Comissió d’Avaluació rebreu la comunicació oficial amb el conveni. Caldrà signar aquest conveni i enviar-lo a l’Agència nacional. Posteriorment, cal notificar les dades del vostre projecte a la plataforma Mobility Tool:

  • Noms i dades dels participants les persones
  • Dades de l’activitat


 

Com acredito què he après en aquest projecte?

Cal tramitar el certificat Youthpass per a tots els participants en el projecte.
A través del certificat Youthpass la Comissió garanteix que l’experiència d’aprenentatge  adquirida sigui reconeguda com a una experiència educativa i un procés d’educació no formal. Per a més  informació sobre el Youthpass a Erasmus+, podeu consultar el web. 

 
Data d'actualització: 03.12.2018