Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Participació i solidaritat  > Erasmus+  > Projectes amb joves  > Servei Voluntari Europeu
 

El Servei de Voluntariat Europeu (SVE) (Línia d’Acció 1)


Què és?

Permet a una persona jove o grup de joves de participar activament en una organització que us acollirà en un país diferent d’on viviu. Aquesta experiència us ofereix a les persones joves voluntàries la possibilitat d'entrar en contacte amb altres cultures i idiomes, per dur a terme una tasca de voluntariat, no remunerada, en un ampli ventall de sectors, com el medi ambient, les temàtiques socials i les culturals.

 

Quines organitzacions hi podeu participar?

Associacions sense ànim de lucre i administracions d’àmbit local, prèviament acreditades per exercir com a entitat d’enviament, acollida o coordinació, de països programa i països veïns associats. També, empreses que compten amb programes de responsabilitat social.

 

Com es tramita?

Un cop registrades les entitats implicades en el Portal del Participant i obtingut el CIP (Codi d’Identificació del Participant), l’entitat coordinadora trametreu electrònicament la sol·licitud de subvenció a l’Agència Nacional.Vegeu les instruccions registrar-vos a ECAS i obtenir el vostre codi CIP.

 

Quan dura el SVE?

Entre 2 i 12 mesos. Per a les persones joves amb menys oportunitats i als grups de més de 10 joves es permeten estades a partir de 2 setmanes.

 

Qui hi pot participar?

Fins a un màxim de 30 joves entre 17 i 30 anys d’edat. En cas de joves de 17 anys, caldrà obtenir els documents d’autorització corresponents.

 

Acord d’activitats: per escrit

És imprescindible redactar un acord entre els socis d’un projecte i els voluntaris, en què s’estableixin quines activitats es duran a terme i les condicions de finançament. Aquí en teniu un model.

 

Cal assegurança?

L’entitat d'enviament del projecte haurà de donar d’alta l’assegurança que contempla el programa. Aquí teniu les instruccions de tramitació. Es recomana l’ús de la Targeta Sanitària Europea.

 

Quines convocatòries hi ha?

Data d'inici del projecte de SVE Termini màxim de presentació de la sol·licitud
De l'1 de maig al 30 de setembre 2 de febrer
De l’1 d’agost al 31 de desembre 26 d’abril
De l’1 de gener al 31 de maig de l'any següent 4 d'octubre
 

Com es financia?

Despeses de viatge: s’estableixen 7 àrees quilomètriques, segons la distància entre el punt d’origen i el de destí, amb una assignació fixa que va de 20 a 830€ per participant (pàg. 81 de la Guia del Programa). Podeu calcular prèviament la distància en aquest enllaç.

Despeses del projecte: quantitat fixa per participant i dia o mes d’activitat (pàg. 84 de la Guia del Programa)

Suport individual (Diners de butxaca pel voluntari): Quantitat fixa per participant i dia o mes d’activitat (pàg. 85 de la Guia del Programa)

Suport lingüístic: la formació lingüística té una especial rellevància. Segons el país i en projectes de més de 2 mesos, s’oferirà al voluntari realitzar un curs de la llengua del país d’acollida, ja sigui de forma presencial (150€ per voluntari) o en línia (pàg. 230 de la Guia del Programa). En aquest cas, cal seguir aquestes instruccions (Roadmap for Erasmus+ Online Linguistic Support (OLS) i Licence Management System for Beneficiaries User Guide 1.0), des d’aquest web.

Necessitats especials: despeses relacionades amb participants amb algun tipus de discapacitat (costos reals).

Despeses excepcionals: relacionades amb la tramitació de visats, permisos de residència, vacunacions, allotjaments pels participants en una visita prèvia de planificació i de la tutoria reforçada adreçada a voluntaris amb menys oportunitats.

 

Com acredito què he après en aquest projecte?

Cal tramitar el certificat Youthpass per a tots els participants en el projecte.
A través del certificat Youthpass la Comissió garanteix que l’experiència d’aprenentatge  adquirida sigui reconeguda com a una experiència educativa i un procés d’educació no formal. Per a més  informació sobre el Youthpass a Erasmus+, podeu consultar el web.

 

Què hem de fer un cop aprovat el projecte?

Un cop aprovat el projecte per la Comissió d’Avaluació rebreu la comunicació oficial amb el conveni. Caldrà signar aquest conveni i enviar-lo a l’Agència nacional. Posteriorment, cal notificar les dades del vostre projecte a la plataforma Mobility Tool:

  • Noms i dades dels participants les persones: aquí teniu les instruccions a seguir
  • Dades de l’activitat: aquí teniu les instruccions a seguir
 

Esdeveniments a gran escala del SVE

Es tracta d’esdeveniments a gran escala d’abast europeu o mundial relacionats en els camps de la joventut, la cultura o l’esport.
En aquest enllaç hi trobaràs tota la informació.

 
Data d'actualització: 22.09.2016