Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Participació i solidaritat  > Moviments veïnals
 

Moviments veïnals

  • Les associacions veïnals han esdevingut un dels referents més actius a l'hora de defensar els interessos comuns de la ciutadania dels barris, de reivindicar solucions a les demandes socials i de fer propostes.
  • El moviment veïnal va néixer durant el franquisme, en la lluita per la llibertat i la democràcia, i es va consolidar durant la transició.
  • Gràcies a les mobilitzacions, molts barris van aconseguir millores que fins aquell moment se'ls havien resistit.
  • Aquestes entitats s'han organitzat en plataformes i federacions locals o comarcals, la qual cosa els ha donat més força.
  • Tot i el caràcter geogràfic, les associacions veïnals no és limiten a reivindicar i cercar solucions per al barri o la zona que representen, sinó que també lluiten per qüestions més generals, com ara la defensa de la sanitat pública, la denúncia dels excessos urbanístics i ambientals, el rebuig a la guerra de l'Iraq, etc.

A gairebé cada barri d'una ciutat i de moltes viles hi ha una seu veïnal o un moviment de persones que s'apleguen per a reivindicar una millor qualitat de vida i combatre allò que els afecta. Així que si t'interessa participar-hi mira al teu voltant i cerca l'espai veïnal que tinguis més a prop.


Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya- CONFAVC

CONFAVC

Entitat que coordina 22 federacions locals, comarcals i intercomarcals, i 541 associacions de veïns i veïnes.

Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona -FAVB

FAVB

Plataforma nascuda l'any 1972 que aplega gairebé un centenar d'associacions veïnals de Barcelona.


Data d'actualització: 20.11.2013