Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Enllaços relacionats

Selfidees

Selfidees
[Selfidees és una campanya que es va llençar l'estiu de 20015 per donar veu i posar cara a totes les idees genials que encara no han trobat el seu lloc o no han estat escoltades. A través de 'selfies' les persones participants havien d'explicar una idea, com més creativa millor, i nominar els seus amics perquè ells també participessin.]

Selfidees és una campanya per donar veu i posar cara a totes les idees genials que encara no han trobat el seu lloc o no han estat escoltades (però ben poc que falta!), perquè la millor eina que tenim al nostre abast per a construir el món i el país que en el que ens agradaria viure són les nostres idees. Per això et volem escoltar: digue’ns quina és la teva gran idea i nosaltres t’ensenyarem a dur-la a terme. I ja posats, millor fer-ho divertit, no? Fes-te un selfie per explicar la teva idea, com més creatiu sigui millor, i nomina als teus amics perquè ells també participin!

Hem decidit que ja n’hi ha prou de guardar les millors idees als calaixos i apuntar-les a llibretes que ningú llegeix, i per això premiarem les 25 millors idees que surtin d’aquesta campanya amb un premi exclusiu: un taller exclusiu de creativitat amb professionals del món de la innovació per aprendre a fer realitat les teves idees, passar de móns abstractes a realitats, i sobre tot: participar en la creació d’un món on les teves idees importen. I molt.

Què et sembla, a que és una bona idea?


Funcionament

1- Tingues una idea*

2- Escriu/dibuixa/grava la teva idea

3- Fes-te un selfie amb cara d'idea: la que poses just abans de dir Ja ho tinc!!!, o bé una foto on s’expliqui la idea. Com més creativa sigui millor!!!

4- Escriu la teva idea genial al peu de foto. Publica-la a INSTAGRAM i posa-hi el hashtag #selfidees.

5- No oblidis nominar a d’altres persones a publicar les seves selfidees! Per exemple: - I tu, @barrufetdelesulleres, quina és la teva selfidea? - I tu quina cara d’idea fas, @barrufetinventor?

6- Segueix-nos a les xarxes socials: instagram, twitter i facebook i anima a tots els teus coneguts a participar. Pots veure totes les selfidees publicades al compte oficial de la campanya a instagram, @selfidees i al web www.selfidees.cat

7- Demana a tots els teus amics que votin la teva idea a Instagram! Les idees més creatives i les que tinguin més m’agrades seran les guanyadores!

8- Pots enviar les teves selfidees del 15 de juliol al 31 d’agost. El 4 de setembre s’anunciaran els guanyadors, molta sort!

Premis i esdeveniment final

El premi consistirà en un cap de setmana d’innovació a un alberg de la xarxa d’albergs de Catalunya, on professionals del món de la creativitat i la innovació ensenyaran als 25 guanyadors tècniques i mètodes per passar de les idees a la pràctica. Com a cloenda es celebrarà una xerrada sobre creativitat i innovació oberta a tothom. Us hi esperem!

Quan: 24 d’octubre 2015
On: Alberg de Vic (+ info)
Nombre màxim de premiats: 25
Qui pot participar:menors de 30 anys


Programa

  • El design thinking. Com passar de la idea a la pràctica
  • Com saber si una idea és vàlida o no?
  • Prototipar una idea per testejar-la
  • Com explicar la teva idea. Pitching


Professors design thinking/creativitat/innovació

Josep Sánchez Brugarola, Infonomia
Maria Gil Ulldemolins, Tiny Mighty
Ariadna Mateu, Haiku Studio - Corazón de galleta
Diego Paredes, Haiku Studio - Diegoparedes PhotographyEls 25 guanyadors es seleccionaran de la següent manera:

  •     per votació popular: les 10 selfidees més votades a instagram
  •     per votació d’un comitè d’experts: un jurat triarà les seves 15 selfidees preferides.


El 4 de setembre s’anunciaran els guanyadors, hi ha temps fins el 31 d’agost per participar!

 

Programa Xerrada d'innovació

Quan: 24 d’octubre 2015, 19.30h
On: Edifici El Sucre, Vic. Carrer de l'Historiador Ramon d'Abadal i de Vinyals, 5 (+ info)
Qui: Tothom és benvingut, us hi esperem!

Descarrega’t el programa de la Xerrada (PDF)

Com a cloenda d’aquestes jornades d’innovació, es celebrarà un acte obert al públic on els guanyadors podran explicar les seves idees i on també d’altres joves professionals de renom explicaran de manera lúdica i propera la seva experiència acompanyant idees envers la seva execució en un projecte de futur. El director de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig, ens donarà la benvinguda, i el grup musical Crossing hi donarà la nota de color. No us ho perdeu!


Data d'actualització: 06.05.2016