Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Salut  > Drogues i addiccions  > Heroïna
 

Heroïna


Què és?

L'heroïna és una droga il·legal que s'extreu de l'opi, com la metadona, la morfina o la codeïna. L'heroïna no només s'injecta, sinó que també es pot fumar o esnifar. Es tracta d'una droga molt addictiva, genera en poc temps una forta dependència física i psicològica, així com un desagradable síndrome d'abstinència.
 

Què et pot passar si en prens?

A curt termini, el consum d'heroïna et pot donar una sensació de benestar, plaer i eufòria que et desconnecta del món i dels problemes. També et pot fer insensible al dolor, treure't la gana i la son, o marejar-te i fer-te vomitar. És una droga molt addictiva que et pot enganxar fàcilment. El consum continuat d'heroïna provoca aprimament, estrenyiment, càries, anèmia, insomni, pèrdua de la menstruació en les noies, inhibició del desig sexual, quadres d'ansietat o depressió i pèrdua de memòria. Si comparteixes les xeringues, incrementes el risc de contraure sida o hepatitis. El consum habitual d'heroïna genera tolerància amb rapidesa, n'ha de prendre cada cop més quantitat per experimentar els mateixos efectes i com que la puresa és difícil de controlar t'exposes a patir una sobredosi, sobretot després d'un període d'abstinència
 

Què és la síndrome d'abstinència?

L'heroïna causa una forta dependència física i psíquica: el món habitual de la persona s'esvaeix i tot gira al voltant de la droga. Quan se n'interromp el consum o se n'administren dosis inferiors apareix una desagradable i intensa síndrome d'abstinència, el desfici. L'addicte té nàusees, vòmit, diarrea, suor, febre, cruiximent, insomni, ansietat i neguit.

 
 

Saber-ne més

 
Data d'actualització: 08.02.2013