Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Salut  > Sexualitat
 

Enllaços relacionats

Les fletxes de Cupido ara són digitals

Les fletxes de Cupido ara són digitals
Autor: Leigh Righton
Potser hauríem de deixar de diferenciar entre el món presencial i el món virtual. Els joves són la nova generació digital i tot allò que fan, ho fan tant en el món real com en el virtual: estudiar, treballar, llegir, escoltar música, veure una peli... i també cada cop més, cercar parella per Internet.

De la mateixa manera que les primeres persones en utilitzar telèfons mòbils eren mirades com a “marcianes” quan anaven parlant pel carrer, els pioners i pioneres en això que se’n diu lligar per Internet, s’han considerat gent rareta amb problemes per relacionar-se amb la gent. Però com en el cas dels mòbils tot evoluciona, i ara lligar per Internet és la cosa més natural del món. A Catalunya hi ha més de dos milions de solters/res preparats per disparar les seves fletxes, i si fem cas de les estadístiques, amb un 30% de probabilitats d’èxit. Amb intencions serioses o menys serioses, tothom pot trobar el perfil de persona que li sigui més adient.

A la recerca de la mitja taronja
Les diverses eines que et faciliten trobar parella, poden ser en format web o com a aplicacions pels telèfons mòbils i estan obertes les 24 hores. Pots cercar parella mitjançant:

 • Les xarxes socials més populars; encara que no estan pensades per lligar, poden servir per conèixer gent a través dels contactes dels teus contactes.
 • Els portals web de relacions i contactes inicialment utilitzades per adults, estan evolucionant adaptant-se a la demanda d’un públic cada vegada més jove (cal ser major d’edat). Moltes d’elles també tenen la versió per telèfon mòbil.
 • Aplicacions específicament creades per a telèfons mòbils que tenen com a punt fort el contacte immediat per proximitat gràcies a la geolocalització.


Avantatges
Malgrat que amb aquest sistema es perd la màgia i l’espontaneïtat, també té els seus avantatges:

 • No hi ha horaris, qualsevol moment és bo per llençar les teves fletxes.
 • Gràcies als perfils pots fer la cerca per afinitats i coincidència d’intencions i d’objectius.
 • Mitjançant els contactes previs en línia pots conèixer quelcom més de l’altra persona i decidir si s’escau una cita presencial.
 • Normalment sempre estem més relaxats si els primers contactes són en línia i tenim menys possibilitats de ficar la pota.


Coses que has de saber

 • Alguns d’aquests portals, encara que semblin gratuïts, són de pagament i no podràs fer gran cosa si primer no passes per caixa.
 • De tant en tant, podries trobar contactes amb ànim de lucre (tu ja m’entens).
 • Si t’inscrius en un portal de pagament per un període concret de temps has de saber que, un cop finalitzat aquest termini, la baixa no és automàtica i tornaran a cobrar-te de nou pel mateix període, encara que no vulguis continuar. Per tant, has de comunicar explícitament que no vols renovar el servei, uns dies abans de la finalització del termini.
 • Abans de formalitzar la inscripció en aquests portals (gratuïts o no) llegeix primer les condicions d’ús.
 • Vés en compte en cas d’iniciar una relació en línia amb persones que resideixen a l’estranger. La possibilitat de frau és molt alta. Per exemple, poden mostrar la seva intenció de venir a visitar-te, però demanant-te si pots enviar-los els diners del viatge, al·ludint que per mil i un problemes personals, no poden pagar-se les despeses. En aquest cas utilitzen molt el traductor de Google per escriure els missatges (es nota molt). Són grups organitzats que s’hi dediquen.


Has tingut alguna relació amb una persona coneguda a través d’Internet? O ets del que no creus en aquest sistema? Potser estàs pensant a provar-ho. Entra al Facebook de Jove.cat i digue’ns què en penses. Ah! Bona sort i fes un ús responsable de les noves tecnologies.

Data d'actualització: 13.02.2014