Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Tecnologia
 

YouTube i els seus satèl·lits

YouTube
Llicència CC0-Mizter_x94-(Pixabay)
Estàs perdut entre tanta aplicació per a dispositius mòbils que porta el nom de YouTube? No tens clar perquè serveix cadascuna i si són apps oficials? Tot seguit t’aclarim aquesta confusió i t’informem de totes les apps oficials de YouTube perquè puguis treure-li tot el suc.

YouTube

Comencem per la versió estàndard de la plataforma de vídeos amb més seguidors/es i que probablement ja deus tenir instal·lada. Disponible per a Android i IOS. També disposa de la versió web, per a Andoid TV i per a Google Tv

YouTube Go

Aquesta és l’aplicació de YouTube més recent creada per Google. Es tracta d'una versió especial per a països en desenvolupament i amb greus problemes de connectivitat. Ocupa poc espai i et permet descarregar vídeos per veure'ls offline, minimitzant l'ús de dades. No està disponible a l’Estat espanyol, però sí a més de 130 països. Disponible per a Android.

YouTube Studio

Anteriorment coneguda com YouTube Creator, és l'aplicació per gestionar des del mòbil el teu canal de YouTube. Amb ella pots consultar les estadístiques dels teus vídeos, gestionar-los, veure els comentaris que reps i estar sempre al dia del que passa al teu canal. Disponible en versió web, Android i IOS.

YouTube Music

Aquesta aplicació et permet utilitzar YouTube, més que com a reproductor de vídeo, com a reproductor d’àudio per escoltar música. Música que continuarà sonant encara que s’apagui la pantalla del teu dispositiu. L’aplicació filtra només els vídeos musicals, prescindint de la resta de vídeos d’altres temàtiques. Disponible en versió web, Android i IOS.

YouTube TV

Aquesta és l'aplicació del servei de televisió de YouTube, comprès per desenes de canals. Cal pagar una subscripció mensual, i només està disponible en 50 ciutats dels Estats Units. Permet enregistrar els teus programes favorits i guardar-los en el núvol de Google, on es quedaran nou mesos, sense límit d'espai. Disponible per Android i IOS.

YouTube VR

Com el seu nom indica, aquesta és la versió especial de YouTube pensada per a usar en visors de realitat virtual. La interfície es converteix en un futurista entorn 3D des d'on pots seleccionar i veure vídeos en 360 graus. Està disponible, per ara, en exclusiva per visors Daydream View. Per si de cas, tingues a mà unes biodramines. Disponible en versió web i Android.

YouTube Kids

Aquesta és la versió de YouTube per als més menuts. És una versió més simplificada, els vídeos filtrats per mostrar teòricament només els aptes per als més petits i s'inclouen diversos controls addicionals. Per exemple, és possible establir un temps màxim de vídeos que es poden veure al dia.
No està disponible a tots els països, però, sí a l’Estat espanyol. Disponible per Android, Android TV i IOS. Si ets pare o mare t’aconsellem consultar la Guia per a pares de YouTube Kids.

YouTube Gaming

Versió de YouTube adreçada als afeccionats als vídeojocs. És un servei de streaming de vídeos amb contingut exclusiu per gamers. És possible veure tant les replays, les ressenyes, els speedruns, els tràilers i altres dels teus canals favorits com enregistrar i retransmetre directament des del mòbil. Competència directa de l’altra plataforma de streaming de vídeojocs Twitch. Disponible en versió web, Android i IOS.

 

YouTube Red

És la versió estàndard de YouTube, però sense anuncis. Ho has endevinat!, no és gratuïta i a més, només està disponible a Austràlia, Corea, Mèxic, Nova Zelanda i els Estats Units.

Aquesta és la família YouTube...de moment. Podria augmentar.


Data d'actualització: 02.03.2018