Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Millora la presentació del teu currículum

Currículum visual
Malauradament l’atur afecta especialment la població jove i això dificulta greument el desenvolupament del seu projecte de vida. A l’hora de cercar feina el primer pas pot ser decisiu: la confecció del teu currículum. Val la pena donar-hi un parell de voltes!

El currículum clàssic
Aquest tipus de currículum encara es fa servir tot i l'embranzida que han agafat els perfils de Linkedin o els currículums dels portals. Sovint et pots trobar que et demanin el format clàssic de currículum, com per exemple quan fas una autocandidatura, on optes a llocs de treball que no es publiquen en portals d’Internet sinó en cartells o anuncis, o quan en una entrevista vols lliurar en mà el currículum actualitzat en relació amb un altre lliurat amb anterioritat.

De pàgines que t'assessoren per fer el curriculum vitae i models de plantilles en trobaràs moltes a Internet, sobretot del model més clàssic. Procura redactar de forma correcta i ordenada, i no deixis de fer referència a informació rellevant. Revisa’l bé. Una primera lectura per part de l’empresa que fa la selecció sol comportar una primera tria entre les candidatures.

La tipografia
Un aspecte que no pots menystenir a l’hora d’elaborar el currículum és el tipus de lletra que utilitzaràs. La tipografia és important, s’ha de tenir en compte. Hi ha tipus de lletra que donen impressió de poc actual, de trobar-se desfasat, o que poden resultar antipàtics de llegir. La cadena de notícies per cable dels Estats Units (CNBC) va consultar un grup d’experts tipògrafs y dissenyadors gràfics professionals sobre quines eren les millors fonts gratuïtes incloses a Word o Google Docs per donar una bona imatge. Les tres primeres fonts amb més adeptes van ser la Georgia, la Gill Sans i la Calibri. També van considerar vàlides les següents: Constantia, Merriweather, Franklin Gothic, Verdana, Cambria, y Corbel.

Es recomana enviar el currículum en format pdf perquè qui el llegeixi ho faci amb el tipus de lletra que tu vols i també per dificultar la modificació del contingut – intencionada o no – per una altra persona.

El currículum innovador
On està escrit que un currículum ha de ser un avorrit document amb molt de text i una foto personal? També pots ser trencador a l’hora d’editar el teu currículum i vestir-lo d’una forma més visual i impactant. D’aquesta manera, a banda dels estudis i experiències laborals prèvies, mostraràs a les empreses les teves habilitats, el teu talent i aprofites l’ocasió per projectar una imatge molt més creativa i/o professional.

Si tens certes habilitats en disseny gràfic, el límit només estarà en la teva imaginació o creativitat. Si no trobes la inspiració enlloc, al cercador d’imatges de Google trobareu trobaràs molts exemples de currículums visuals que et poden donar idees. Només cal posar a la capsa de cerca les paraules “currículums creatius”. CV Parade és un web on també trobaràs diverses galeries de currículums visuals per inspirar-te.

Si no ets gaire manetes del disseny gràfic, no pateixis. A Internet hi ha diverses pàgines web a la teva disposició per poder confeccionar el teu currículum amb gràfics o infografies d’una forma senzilla, i donar-li d’aquesta manera un toc més professional. Alguns d’aquests llocs web són Cuvitt i Vizualize.me.

Les xarxes socials professionals: perfil = currículum
Algunes xarxes socials es fan servir només a nivell professional i el perfil que hi creïs serà el teu currículum. Actualment la més coneguda és Linkedin, que permet agregar empreses com si fossin persones i oferir-te en cas que hi hagi vacants disponibles. D’aquesta manera aconsegueixes un contacte més directe amb els directius i empreses, i pots saltar-te alguns filtres que es solen trobar en els processos de selecció tradicionals. Altres xarxes socials professionals per presentar el teu currículum:

About.me et permet mostrar les teves habilitats i experiència en format de portafoli professional, incorporant en un sol lloc totes les teves xarxes socials, blogs, articles, etc.

Xing és una xarxa professional de gran implantació en països europeus i asiàtics. Permet configurar la privacitat d’una forma molt personalitzada per triar qui vols que vegi la teva informació personal de contacte.

Viadeo és una altra opció, que funciona d’una manera similar a les altres xarxes socials.

Data d'actualització: 29.08.2017