Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Marca la diferència amb el teu currículum

Currículum visual
És possible que estiguis cercant feina. Com tu hi ha molts joves a la recerca de feina, en molts casos, la primera feina. T’oferim alguns recursos per fer que el teu currículum destaqui sobre la resta i marqui la diferència.

Des de fa uns anys malauradament l’atur afecta i ataca molt durament les persones joves i dificulta el desenvolupament d’un projecte de vida. Aquesta situació obliga a ser més competitius que mai per tirar endavant i el vostre currículum pot ser la clau que obri la porta del vostre futur.

El currículum clàssic
Aquest tipus de currículum encara es fa servir tot i l'embranzida que han agafat els perfils de Linkedin o els currículums dels portals. Us podeu trobar que us demanin el format clàssic de currículum en nombroses ocasions com, per exemple, quan feu autocandidatura, opteu a ofertes que no es publiquen en portals d’Internet sinó en cartells o anuncis o quan en una entrevista voleu entregar el currículum actualitzat respecte el que vàreu enviar el porta.

De pàgines que t'assessoren per fer el curriculum vitae i models de plantilles en trobareu moltes a Internet, sobretot els que proposen una estètica més clàssica. En aquest cas, el vostre currículum serà molt semblant al de la majoria i només podríeu marcar la diferència en clau negativa, si estan mal redactats, incomplerts o desordenats. Un alt percentatge de currículums són rebutjats per aquestes raons.

El currículum innovador
On està escrit que un currículum ha de ser un avorrit document amb molt de text i una foto personal? També podeu ser trencadors a l’hora d’editar el vostre currículum i vestir-lo d’una forma més visual i impactant. D’aquesta manera, a banda dels estudis i experiències laborals prèvies, ensenyareu a les empreses les vostres habilitats, el vostre talent i projectareu una imatge molt més professional.

Si teniu certes habilitats en disseny gràfic, el límit només estarà en la vostra imaginació o creativitat. Si no trobeu la inspiració enlloc, al cercador d’imatges de Google trobareu molts exemples de currículums visuals que us poden donar idees. Només cal posar a la capsa de cerca les paraules “currículums creatius”. CV Parade és un web on també trobareu diverses galeries de currículums visuals per inspirar-te.

Si no sou uns manetes en disseny gràfic, no patiu, no ens hem oblidat de vosaltres. A Internet hi ha diverses pàgines web a la vostra disposició per poder fer el vostre currículum ple de gràfics o infografies d’una forma senzilla, i donar-li d’aquesta manera un toc més professional. Alguns d’aquests llocs web són Cuvitt, Vizualize.me o Re.vu.

Les xarxes socials professionals: perfil = currículum
Algunes xarxes socials es fan servir només a nivell professional i el perfil que hi creeu serà el vostre currículum. Actualment la més coneguda és Linkedin, que us permet agregar empreses com si fossin persones i oferir-vos en cas que hi hagin vacants disponibles. D’aquesta manera aconseguiu un contacte més directe amb els directius i empreses i podeu saltar-vos alguns filtres que us trobeu en els processos de selecció tradicionals.
About.me us permet mostrar les vostres habilitats i experiència en format de portafoli professional, incorporant en un sol lloc totes les vostres xarxes socials, blogs, articles, etc.
Xing és una xarxa professional de gran implantació en països europeus i asiàtics; permet configurar la privacitat d’una forma molt personalitzada per triar qui voleu que vegi la vostra informació personal de contacte.
Viadeo és una altra opció que funciona d’una manera similar a les altres xarxes socials.

Data d'actualització: 22.08.2016