Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Treball  > Cercar feina
 

Les aplicacions, nova eina per trobar la teva pròxima feina

Les aplicacions, nova eina per trobar la teva pròxima feina
Als mètodes tradicionals de tota la vida, als portals d’ofertes laborals, o a les xarxes socials, s’afegeix una nova opció per ajudar-nos en la feixuga feina de cercar feina: les aplicacions mòbils.

Habitualment, en un dia qualsevol fem nombroses gestions. Fins no fa pas gaire, necessitàvem diversos dispositius o estris per fer-les. La gran quantitat de tasques que són capaços de fer els telèfons mòbils els converteixen en autèntics assassins (killers) d’altres tipus de dispositius, tot enviant-los a la cua de l’obsolescència. I una de les tasques que ja podem fer des del nostre telèfon mòbil (o tauleta), des de qualsevol lloc i en qualsevol moment, és la cerca de feina.

Les noves aplicacions estan pensades per a tu
Estem en un país amb una alta taxa d’atur juvenil i a la vegada amb un gran parc de dispositius mòbils. Aquestes aplicacions estan dissenyades tenint en compte aquesta realitat i el fet que els joves ja utilitzen més el telèfon que l’ordinador.

Per poder convertir el teu telèfon en el principal centre de recerca de feina, aquestes aplicacions pensades per a telèfons mòbils tenen una sèrie de característiques que les diferencien d’altres sistemes de recerca de feina:

  • facilitat d’ús, tant per a aspirants com per a les empreses
  • agilitat i rapidesa en la contractació
  • simplicitat en els tràmits burocràtics
  • ofertes geolocalitzades
  • normalment són gratuïtes per als usuaris

Algunes de les principals aplicacions
Cornerjob pertany al mateix grup fundador de Wallapop, exitosa aplicació de compravenda d’articles de segona mà. Cornerjob compta en aquests moments amb més de 50.000 empreses registrades de diferents sectors, com la restauració, hostaleria, indústria, comerç, etc.

Job Today es presenta com el principal competidor de Cornerjob, oferint feines en els sectors de restauració, hostaleria, indústria, comerç, transport, bellesa, etc.

Guudjob es pot considerar la pionera d’aquest tipus d’aplicacions però basada en una filosofia diferent. Adreçada al sector del treball autònom, permet consultar les valoracions que els clients fan dels serveis rebuts de professionals de qualitat, i les persones que necessiten dels seus serveis poden contactar amb ells directament.

ZeebeJobs és una start-up catalana que també proposa una manera diferent de funcionar. Es basa més amb les competències (el que saps fer) que en el currículum. Creua els perfils amb les ofertes de feina per coincidències (matching), sí, si, com a les aplicacions per conèixer gent i fer amistats.

Jobbie és una aplicació d’intercanvi de microtreballs basada en la proximitat, sense intermediaris, amb contacte directe entre l’oferta i la demanda.

Alguns dels grans portals laborals ja s’estan posant les piles i adaptant-se a aquest nou format en mobilitat, creant les seves pròpies aplicacions. És el cas d’Infojobs i Jobandtalent.

Data d'actualització: 02.06.2017