Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Treball  > Cercar feina
 

Treballar en una Start-Up

Treballar en una Start-Up
Autora: Janet Kwan
És possible que estiguis cercant o pensant en canviar de feina i en aquest procés t’hagis trobat amb la parauleta Start-Up associada a alguna empresa o oferta de treball, sense tenir clar què vol dir exactament.

Què és una Start-Up?
Aquestes empreses són empreses de nova creació, sovint, no gaire grans i relacionades amb Internet i les noves tecnologies, encara que també poden estar relacionades amb altres sectors. Són empreses amb una clara vocació emprenedora, amb uns socis fundadors de perfil jove, amb moltes expectatives de creixement i amb uns costos inicials relativament baixos. Un altre fet diferenciador d’altres empreses, és un alt component d’innovació en el seu model de negoci i/o els productes que ofereixen.

A diferència de les empreses convencionals, les seves fonts de finançament inicial, no provenen de crèdits bancaris, sinó, d’inversió privada com els Business Angels (àngels inversors), fons de capital de risc i fins i tot el crowdfunding (micromecenatge). Internet és el seu principal recurs per donar-se a conèixer i també per vendre el seu producte.
Són empreses en alguns casos, de pocs mesos o anys de vida i en d’altres, són fusionades o comprades per empreses més grans, encara que solen respectar la filosofia de treball dels socis fundadors.

Marques tant consolidades com Google, Twitter o Facebook van començar sent petites Start-Ups. A l’Estat espanyol empreses com Tuenti o Privalia són altres exemples.
Actualment, les Start-Ups són grans generadores de treball i riquesa, atesa la importància de l’ús d’Internet tant a l’àmbit domèstic com a l’àmbit professional.

Quines són les feines que ofereixen les Start-Ups
Tenint en compte que Internet és “la casa” i “la llar”de la majoria de Start-Ups, els perfils laborals més sol•licitats (amb excepcions) són: desenvolupadors/es d’aplicacions, dissenyadors/es gràfics, dissenyadors/es web, dissenyadors/es de productes, informàtics/ques “telecos”, màrqueting…

Com puc trobar feina a una Start-Up?
Si creus que tens el perfil adient per treballar a una Start-Up, segurament t’estaràs fent aquesta pregunta. Cal dir que, els portals laborals convencionals o d’altres canals tradicionals, no són el lloc ideal, ja que la majoria de perfils, no són els que busca una start-up. És millor orientar la teva cerca cap a llocs com Linkedin, Twitter o Genbeta: dev. Genbeta dev proporciona una borsa de treball en línia específica per treballar a start-ups, tant a nivell estatal com internacional.
Recorda que la majoria de start-ups no estan consolidades com els exemples esmentats anteriorment, de fet la majoria acaben de néixer o estan en fase de creixement.

Data d'actualització: 31.03.2015