Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

“Viure a rural”, l’eina per donar un punt d’inflexió al vostre projecte de vida

Viure a rural
És una plataforma virtual amb recursos i serveis de les comarques rurals de Catalunya, adreçada a les persones i empreses que decideixen establir-se en entorns rurals. Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte Odisseu per promoure el retorn dels joves al món rural.

Què no és “Viure a rural”
Clar i català, la plataforma no és cap portal de viatges, ni tampoc d’allotjaments turístics o de turisme rural de Catalunya.

Què és “Viure a rural”
La plataforma s’adreça especialment als joves, però també, a les famílies i noves empreses que vulguin desenvolupar el seu projecte de vida fora de l’àmbit urbà i establir-se en entorns rurals.

La plataforma permet cercar la ubicació i dades bàsiques de contacte dels principals serveis públics en habitatge, salut, educació, treball i emprenedoria, medi ambient i mobilitat, cultura i lleure i esports, de diverses comarques catalanes anomenades comarques rurals Leader.

La guia incorpora en aquests moments 1.243 recursos, informació molt útil per assessorar-vos sobre la viabilitat del vostre projecte i saber on cal adreçar-se per anar a viure o treballar en el món rural.

El projecte Odisseu per al retorn i la inserció laboral de joves al medi rural és un projecte impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, des de l’any 2012, i per la Direcció General de Joventut, amb la col·laboració d’ARCA, la xarxa catalana de grups Leader i la Fundació del Món Rural. Té l’objectiu de fomentar el retorn del capital humà format en les universitats a les zones rurals d’origen.

Data d'actualització: 31.10.2017