Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Treball  > Pràctiques laborals  > On cercar pràctiques?
 

On cercar pràctiques?


Universitats

 • UAB-Pràctiques en empreses  
  Si ets estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona o bé t’hi acabes de llicenciar o diplomar i vols fer pràctiques, heus aquí la informació que necessites: el programa Universitat-Empresa, les pràctiques Treball-Campus, el programa Citius i la borsa de treball.
 • UB-Borsa de treball i pràctiques  
  Servei per a estudiants de la Universitat de Barcelona. T’hi has de donar d’alta, i podràs consultar-hi les ofertes per a pràctiques en empreses i institucions i enviar-hi la teva candidatura per si a alguna li interessa el teu perfil. Fes un cop d’ull als requisits i apunta-t’hi des d’aquesta pàgina.
 • UdG-Borsa de Treball  
  Que ets estudiant de la Universitat de Girona? T’acabes de llicenciar? Doncs aquí tens el contacte amb el centre d’informació i assessorament dels estudiants. La universitat et pot donar un cop de mà per fer les pràctiques en alguna empresa.
 • UdL-Empreses  
  Borsa de treball, convenis de cooperació educativa (pràctiques a les empreses) i més informacions interessants si estudies o acabes d’estudiar a la Universitat de Lleida i vols complementar la formació amb les pràctiques en una empresa.
 • UOC-Pràctiques empresa  
  La Universitat Oberta de Catalunya té un espai on es recullen les pràctiques i la borsa de treball.
 • UPC-Treball i pràctiques a les empreses  
  Hi trobaràs informació i l’accés a les borses de treball dels centres de la Universitat Politècnica de Catalunya i les pràctiques en empreses, si ets estudiant de la UPC o bé t’hi acabes de llicenciar. A l’apartat de pràctiques, hi trobaràs informació detallada sobre el marc en què es fa el conveni de pràctiques i les passes que has de seguir per participar-hi.
 • UPF-Universitat i empresa  
  En aquesta pàgina de la Universitat Pompeu Fabra s’aplega la informació per als estudiants d’aquesta universitat que vulguin participar en el programa de cooperació educativa. Hi trobaràs la regulació i les passes per a participar-hi. Des d’aquí també pots accedir a la borsa de treball.
 • UVic-Pràctiques en empreses  
  En aquesta pàgina pots consultar les ofertes de col·laboració amb empreses de la Universitat de Vic per als seus alumnes. Hi ha diversos programes, com ara els convenis de col·laboració educativa, regulats pels contractes de pràctiques. També pots accedir al Servei d’Inserció Laboral.
 • UAO-Pràctiques i ocupació  
  Servei d’Orientació Professional i borsa de treball de la Universitat Abat Oliba. Ofereix a les empreses una borsa d’estudiants disponibles per a fer pràctiques. I si n’ets alumne, acabat de llicenciar o llicenciat amb diversos nivells d’experiència de les titulacions que ofereixen, pots apuntar-te a aquesta borsa. Des d’aquesta pàgina també pots consultar la normativa que regula els convenis de pràctiques.
 • UIC-Servei d'Orientació Acadèmica i Professional  
  Espai de la Universitat Internacional de Catalunya on es recullen els serveis d’assessorament laboral que ofereix la universitat, i que et permet de posar el currículum a la intranet per a formar part de la borsa de treball de la Universitat.
 • URV-CAE Àrea d'Orientació i Inserció Professional  
  Programes de mobilitat per a estudiants o titulats recents de la Universitat Rovira i Virgili. Hi ha un apartat específic per a programes de treball i pràctiques a l’estranger amb informació d’aquells en què participa la universitat. En els altres apartats d’aquesta mateixa pàgina, hi trobaràs més ofertes per a obtenir beques de pràctiques o entrar al mercat laboral per aquesta porta.
 • URL-Carrera professional i borses de treball  
  Des d’aquesta pàgina pots accedir a tots els centres que tenen servei de borses de treball, si ets estudiant de la Universitat Ramon Llull. Quant a les pràctiques, la informació s’ha de sol·licitar al centre, facultat o escola que t’interessi, perquè els convenis i acords de pràctiques o estades clíniques són diferents en cada cas.

Més recursos per a cercar pràctiques

 • Fundació Universitat-Empresa  
  Aquesta entitat gestiona cada any uns 3000 programes de pràctiques pre-professionals per a alumnes universitaris (de les universitats de l’Estat espanyol) i acabats de titular. La fundació té seu a Madrid i des de 1973 que treballa per fomentar la relació universitat-empresa. A la pàgina hi trobaràs més detalls sobre els programes i les empreses.
 • Pràctiques no laborals en empreses per a joves  

  El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) posa en marxa un servei adreçat a les empreses per tal de que aquestes puguin oferir pràctiques no laborals a persones joves en situació d’atur, registrades a les oficines de Treball, entre 18 i 25 anys i que disposin d’una nivell determinat de formació però sense experiència professional prèvia (o de durada inferior a 3 mesos) associada a aquesta formació.

 • Programes internacionals de formació professional  

  El Departament d'Ensenyament posa a disposició dels centres ajuts perquè l'alumnat d'ensenyament secundari postobligatori faci les pràctiques en empreses d'altres països. S'hi inclouen els ajuts obtinguts a través dels subprogrames sectorials Leonardo da Vinci i Erasmus, en el marc del Programa d'aprenentatge permanent (PAP) de la Unió Europea.

 • Treballar a les institucions europees  

  Si vols sortir a l’estranger a cercar feina en empreses i institucions europees i aprofitar per aprendre i practicar idiomes aquí trobaràs un munt d’informació que et serà de gran utilitat: Feines i beques en afers europeus, pràctiques a les institucions de la Unió Europea o a les representacions catalanes a Brussel·les... La Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat t’ho posa fàcil.

 • Practicae  

  Portal web de feina especialitzat en pràctiques en empresa per a estudiants de formació professional i universitaris.

 • Universia Primer Empleo  
  Portal especialitzat en el mercat laboral universitari, amb ofertes de feina (la immensa majoria beques de formació), recull d’empreses i informació general per a les persones que cerquen feina per primera vegada.
 • Becas  
  Portal que aplega informació sobre beques per a pràctiques i de formació, tant locals com internacionals. Pots cercar bé per l’àmbit concret que t’interessa bé pel tipus de beca, segons què posis al cercador.
 • Feina de pràctiques a l'estranger
  Jove.cat t’ofereix una exhaustiva llista de recursos sobre feines de pràctiques a l’estranger relacionades amb estudis universitaris o professionals.
 • Idea Instituto Dual España Alemania  

  Aquest institut ofereix formació professional dual amb pràctiques en empreses alemanyes.

 • On pots cercar feina?
  Jove.cat t'ofereix recursos per a assabentar-te d'ofertes de feina i deixar-hi el currículum; fes un cop d'ull a la secció!

Data d'actualització: 09.10.2014