Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Salut


 

Farmaciola i medicació

Durant les activitats de lleure, la persona responsable ha de disposar de la fitxa de salut de cadascun dels participants menors d’edat, signada pel pare o la mare, per poder donar-los la medicació requerida ja sigui per tractament habitual o per prescripció facultativa.

Tingueu a punt la farmaciola amb el material que realment és útil en cas d'emergència: medicaments, material sanitari i el llistat dels telèfons d'emergència.

 

Vacunacions

La fitxa de salut dels participants també ha d’incloure dades actualitzades de l’estat de vacunació.
És convenient que les famílies d’infants no vacunats que participin en activitats d’educació en el lleure emplenin, en el moment d’inscriure’s-hi, un document de declaració responsable com el que s’indica a continuació.

 
 
 
 

Prevenció contra mosquits

Aquests insectes, en general, tenen un cicle vital que els permet, en uns 7 o 10 dies, passar d’ou a individu adult, sempre que es desenvolupin en un medi aquàtic. Per tal que no afectin les persones, és important que a l’estiu, que és l’estació més favorable per al seu desenvolupament, tingueu la precaució d’eliminar qualsevol recipient, petit o mitjà, natural o artificial, que pugui contenir o acumular aigua estancada prop vostre i, després de ploure, buidar o netejar qualsevol lloc o recipient que tingui aigua.

 
 
 
 
 

Consum de drogues

  • Canal Drogues  

    El Canal Drogues, coordinat per la Subdirecció General de Drogodependències de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (Departament de Salut), dóna recursos i informació sobre el consum de drogues.

  • Guia 3, 2, 1 Recomanacions per a la prevenció del consum de drogues des de l’àmbit esportiu  

    La Guia 3, 2, 1 Recomanacions per a la prevenció del consum de drogues des de l’àmbit esportiu ofereix orientacions sobre com es pot fomentar la prevenció del consum de drogues i promoure hàbits saludables entre els més joves des de l’activitat física i esportiva.

 
Data d'actualització: 09.05.2017