Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Vacances i estades  > Intercanvis  > Altres formes d'intercanvi
 

Altres formes d'intercanvi

Esplais, grups de dinamització juvenil i escoles són les entitats que generalment organitzen intercanvis en grup; però també hi ha organismes oficials -estatals o locals- que n'impulsen.

- En un intercanvi, un grup de joves d'un país en visita un altre d'un país diferent. Amb això s'afavoreix el coneixement mutu i el diàleg entre nois i noies d'ambients i cultures diversos. De vegades, l'intercanvi és recíproc, és a dir, el grup acollidor torna la visita al grup de fora. Majoritàriament, hi participen joves de 14 anys a 30.

- Per a anar-te'n a fora, una altra possibilitat és un intercanvi individual d'any acadèmic. Consisteix a estudiar un curs escolar en un país estranger. Les agències organitzadores t'assessoren sobre els centres educatius, et cerquen allotjament i hi ha la possibilitat que et tramitin la matriculació i la convalidació d'estudis.


Aquest llistat ha estat elaborat per experts en informació juvenil amb la voluntat de facilitar una informació seriosa i contrastada, però NO IMPLICA EN CAP CAS que aquestes entitats o empreses tinguin cap tipus de vinculació amb la Generalitat de Catalunya. És l'usuari o usuària que, un cop hi ha contactat, decideix si li semblen prou solvents i si li ofereixen un servei adequat d' acord amb els seus propis criteris de qualitat.
Si teniu notícies negatives o queixes d'alguna de les empreses o entitats que figuren en aquest llistat o, contràriament, creieu que cal afegir-n'hi alguna, us agrairem que ens ho feu saber a través del formulari de contacte de JOVE.CAT.


Data d'actualització: 12.01.2016