Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Vacances i estades  > Intercanvis  > Intercanvis de grups de joves (Erasmus+ / Joventut en Acció)
 

Intercanvis de grups de joves (Erasmus + / Joventut en acció)

Erasmus+/Joventut en acció

El programa Erasmus+ / Joventut en Acció de la Unió Europea promou la tolerància i la solidaritat entre els joves i vol fer créixer la comprensió de la diversitat cultural d'Europa. Inclou accions com els intercanvis Joventut amb Europa, que afavoreix la mobilitat juvenil, l'aprenentatge intercultural i l'esperit emprenedor.

Què són els intercanvis de grups de joves?
Els grups de joves participants d'aquests projectes internacionals treballen conjuntament un tema adequat als interessos, idees i expectatives comuns. Ells s'encarreguen de dur a terme les tres fases de l'intercanvi: preparació, trobada del grup i avaluació.
Durant tot el projecte, però especialment durant l'activitat, podreu compartir experiències, adonar-vos de les semblances i les diferències entre les diverses cultures i combatre els prejudicis. L'intercanvi dura entre 6 dies i 21 (viatge a part).

Classes d'intercanvis
Els intercanvis poden ser d'acollida, si la trobada es fa al nostre país, o d'enviament, si es fa fora. Segons quants països hi participin, hi ha intercanvis bilaterals, trilaterals i multilaterals. També hi ha diversitat segons l'àrea geogràfica: intercanvis intracomunitaris (entre països de la Unió Europea, països de l'àrea econòmica europea i països candidats) o intercanvis de cooperació amb països associats.


Per ampliar la informació:

Intercanvis juvenils (Línia d'acció 1 Erasmus+)

Projectes amb joves

Data d'actualització: 22.02.2016