Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Viatjar sense gluten

Viatjar sense gluten
Llicència CC0 - Kurious - (Pixabay)
L’Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten ha elaborat una guia adreçada a les persones que pateixen aquesta malaltia per tal que puguin gaudir de les vacances i els viatges com qualsevol altra persona.

 

La vida de les persones celíaques no és gens fàcil. Un acte tan rutinari i també plaent com és el d’alimentar-se, és per aquest col·lectiu un Sudoku que han de resoldre cada dia. I sortir de vacances els comporta moltes complicacions. Aquesta guia és una eina molt útil a l’hora de planificar les vacances, ja que ofereix tot tipus de consells i recomanacions. Els continguts són aplicables per a viatges a qualsevol lloc del món.


Objectiu de la guia

L'objectiu de la publicació és llançar el missatge optimista que cap celíac ha de quedar-se a casa pel simple fet de ser celíac, ja que seguint certes recomanacions poden gaudir de les vacances com qualsevol altra persona.

Què trobareu a la guia?

La guia inclou diversos consells sobre com organitzar un viatge, segons el tipus de transport; informació sobre plats sense gluten en funció del tipus de menjar (asiàtica, hindú, índia, mexicana, japonesa ...); consells per triar restaurant; informació sobre hotels, bars, parcs temàtics, estacions d'esquí, llocs turístics etc.

La guia també inclou una carta explicant en quins aliments es troba el gluten traduïda a 13 idiomes. El/la viatger/a pot mostrar la carta als restaurants o bars del seu país de destinació si no té prou coneixement de l'idioma local.

D’altra banda, també ofereix informació concreta sobre les opcions sense gluten que es poden trobar en diversos mitjans de transport com avions, vaixells, trens o carretera (a l’Estat espanyol). Per completar la guia, tens un llistat amb cadenes hoteleres i hotels que disposen d'opcions sense gluten.

Per a viatges a Catalunya o la resta de l’Estat, la guia inclou un llistat de plats, postres i tapes sense gluten que es poden trobar en gairebé qualsevol establiment. La guia ofereix un altre tipus de consells més pràctics com incloure l'informe mèdic que acrediti la malaltia celíaca o portar sempre provisions.

Com pots sol·licitar la guia?

Els socis de l’Associació reben directament la guia als seus domicilis. Encara que no en siguis soci/a, també pots contactar amb l’Associació i te la enviaran a casa.

Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten

L’Associació és una entitat privada sense ànim de lucre que té l’objectiu de millorar la qualitat de vida i la integració de les persones afectades per algunes de les patologies associades al consum d’aliments que contenen gluten.


Data d'actualització: 08.06.2018