Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Vacances i estades  > Viatgeteca  > Viatjar amb mobilitat reduïda
 

Viatjar amb mobilitat reduïda

Viatjar amb mobilitat reduïda

La preparació d'un viatge sempre porta una feina de documentació que, a les persones amb mobilitat reduïda, encara els resulta més complexa per la dificultat d'obtenir informació sobre instal·lacions i espais adaptats a les seves necessitats. L'oferta d'aquests recursos no tan sol és minsa, sinó que, tot sovint, les guies o publicacions de viatges la silencien.
Aquí tens tot un recull d'enllaços que et poden facilitar un turisme accessible.


Webs especialitzades

 • Federació Ecom  
  Federació d'organitzacions de persones amb discapacitat física que actua en el turisme accessible. Ofereix informació sobre recursos turístics, d'oci i temps lliure.
 • Turisme fàcil - Turisme sense barreres arquitectòniques  
  Excursions, viatges i consells per a persones amb mobilitat reduïda.
 • Anundis  
  Espai de trobada de persones amb alguna discapacitat. La web ofereix un fòrum de viatges i turisme accessible i una àmplia secció on es recullen experiències dels viatgers.
 • Turisme per a tothom  

  Turisme per a tothom és el projecte que Turisme de Catalunya promou per a identificar aquells productes o destinacions turístiques que reuneixin les condicions necessàries per a ser promocionats a tots els turistes, sense excloure a aquells amb discapacitat, mobilitat reduïda o necessitats especials, mitjançant una "Guia de les millors practiques en Turisme per a tothom de Catalunya".

 

Allotjament

 • Instal·lacions juvenils amb accessibilitat  
  Cercador de la Generalitat de Catalunya amb albergs, cases de colònies, granges escoles i campaments juvenils de tot Catalunya.
 • Informació Turística de Catalunya  
  Aquesta web compta amb un ampli cercador d'allotjaments; a cada fitxa s'especifica si la instal·lació és adaptada.
 • Hotels accessibles i adaptats  
  Recull que facilita la recerca per províncies espanyoles d'hotels accessibles, amb una àmplia informació de les característiques de cadascun.
 • Top Rural  
  Cercador de cases rurals de l'Estat espanyol, el francès i Portugal amb una base de dades on s'inclouen més de 600 allotjaments amb facilitats per a persones amb discapacitat. Podem delimitar la recerca i cercar els allotjaments adaptats.
 • Casasrurales.net  

  Cercador de cases rurals de l'Estat espanyol, que inclou més de 1.400 allotjaments adaptats a persones amb mobilitat reduïda.

 

Guies de turisme accessible

 • Rutes accessibles  

  La Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa" ofereixen un web amb rutes de fàcil accés per fer en parcs naturals. Les rutes comencen en equipaments dels parcs que disposen de cadires handbikes i terceres rodes per a totes aquelles persones amb mobilitat reduïda.

 • Guia del camí de Sant Jaume per a persones amb discapacitat  
  Proposta de recorregut i informació sobre l'accessibilitat dels albergs i espais turístics dels diversos punts del camí.
 • Good access guide  
  Guia en línia per a persones amb mobilitat reduïda que volen viatjar pel Regne Unit (en anglès).
 

Agències de viatges

 • Accessible Barcelona  
  Empresa turística adreçada a persones amb discapacitat que volen visitar Barcelona. S'hi ofereix, per exemple, la reserva d'hotels i transport i l'organització de circuits urbans accessibles per a grups (en anglès).
 

Transports

 
Data d'actualització: 12.12.2016