Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Vacances i estades  > Vine al cau, vine a l'esplai  > Voler canviar el món
 

Voler canviar el món

1. Voler canviar el món

Gerard, monitor

"Als nens no els inculquem idees, els ensenyem que allà fora, al món real on es trobaran d’aquí a uns anys, hi ha altres opcions, i que, tot i que els diners són importants, no ho són tot. Els ensenyem a valorar les persones i a ser tolerants"

El compromís amb el cau i l’esplai, amb l’entorn, el barri, el poble, la ciutat, el país, el món. La voluntat de deixar un món millor als que vénen al darrere o, com a mínim, d’intentar-ho. I saber ser crítics, tenir un criteri propi i no anar marcats per les modes o pel què diran. Ensenyar-los a viure amb criteris propis des de les seves diferències.


Per què ho fem?

1_voler_canviar_el_mon_2

Joana, cap

"El cau ha estat crucial en la meva educació: fer amics, compartir, fer muntanya, fer coses per als altres de forma altruista, conèixer el país... Tot de coses positives que després t’ajuden molt en altres camps de la vida"

Què fa que caps i monitors dediquin gran part del seu temps lliure al cau i a l’esplai?
Ells també podrien anar a comprar, sortir de festa amb els amics o anar al cinema
dissabte a la tarda. Però opten per dedicar els caps de setmana a una tasca voluntària que els comporta moltes hores de feina no remunerada amb diners. Una tasca de molta responsabilitat. Per què ho fan?

 


Data d'actualització: 16.08.2012