Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Vacances i estades  > Vine al cau, vine a l'esplai  > Campaments, sortides i diversió
 

Campaments, sortides i diversió

2. Campaments, sortides

Ariadna, noia

"La foscor, les lots, els sorolls de passes i corredisses enmig del silenci. Què serien els campaments sense els jocs de nit? Els millors eren el pi, el caçador, el xiulet, la fuga d’Alcatraz, les cabanes, el cluedo, la sardina, el macarró, la caça de l’ós, la bandera, la frontera… I s’hi podia jugar a qualsevol lloc!"

Les colònies i els campaments són la culminació de tot un curs, dies de convivència plens d’experiències èpiques i d’aventures, però també d’una quotidianitat diferent! La intendència, els jocs de nit, les excursions. Alguns plors dels petits que s’enyoren. Alguns mals de panxa de nervis. Algunes bromes inevitables. Dificultats imprevistes que faran riure un cop les hàgim superades. Aquella ruta que marca per sempre, aquella caca de vaca en el lloc menys oportú, les aventures inesperades, la piqueta mal clavada perquè hi ha una pedra just sota la tenda, els isards a la distància… "L’esplai i el cau no es poden explicar, s’han de viure!!", diu la Marta, una exmonitora. I té raó. És una intensitat difícil d’explicar, i molt emocionant de descobrir en primera persona.


Èpica i aventura

2_Campaments_sortides_b

Pep, noi

"El cau no tenia recursos i les tendes tenien història: aquelles canadenques de blau descolorit i taronja gastat, plenes de sargits… Les nits que bufava vent, semblava que haguéssim de sortir volant! Però…, i la memòria de les aventures viscudes que s’amagava en cada tenda vella?"

El record de les vivències als caus, esplais i casals de joves dura per tota la vida. Qui se n’oblida, d’aquell bivac? O d’aquell ràpel? Del raid sense monitors? De l’arribada a Núria des d’Ulldeter i de la sopa calenta? O del cim que sembla que és tan a la vora, però al qual costa tant d’arribar! I del monitor que cada mitja hora va dient: "Vinga, que ja hi som!".
O de les sorpreses que et té preparada la natura, en forma d’algun animal inesperat, d’una pluja inoportuna o d’un paisatge que et marcarà per sempre. Sobretot, perquè ho vius envoltat de tots aquells amics.

 


Data d'actualització: 16.08.2012