Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Vacances i estades  > Vine al cau, vine a l'esplai  > Rutes, natura i país
 

Rutes, natura i país

4. Rutes

Rosa, noia

"Al Puigmal, quan tenia onze o dotze anys ens va caure pedra, aigua i boira un 25 de juliol. Al·lucinant l’olla gegant de xocolata calenta que ens van preparar els intendents. Una companyonia que no he trobat en la meva vida, impossible d’oblidar. La muntanya és una gran mestra de valors com la constància, l’esforç, no rendir-se i lluitar per aconseguir el que es vol!!!"

Sortides, travesses, acampades, visites, trobades. Amb les excursions, els caus i els esplais ofereixen una oportunitat única de conèixer el país des de ben petit, d’aprendre a respectar-lo i a estimar-lo. i tot, d’una manera diferent: fent cims, descobrint llacs, dormint en pobles, parlant amb la seva gent... i observant des de la distància els isards i els aligots!

 


Anècdotes d'intendència

5_rutes_b

Mariona, nena

"Els menús són bastant «vegetarians», perquè sempre hi cauen herbetes del bosc, a dins del plat. I, quan ets allà, no és qüestió de semblar llepafils; tot t’ho acabes empassant".

I què dir d’aquells purés, les sopes, la truita de patates? O del pa amb melmelada dels esmorzars?! i les invencions i inspiracions de l’intendent de torn o l’instint de «supervivència» amb allò que queda al rebost?! Quin intendent no ha fet barreges
«que ni el Bulli»? Els sopars que de vegades s’endinsen en la nit. La sopa calenta que sempre és benvinguda en les nits fresques de l’estiu al Pirineu.


Data d'actualització: 16.08.2012