Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Vacances i estades  > Vine al cau, vine a l'esplai  > Federacions i Moviments d'educació en el lleure que formen part del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya
 

Federacions i Moviments d'educació en el lleure que formen part del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya


Acció Escolta de Catalunya

Acció Escolta de Catalunya

Constitueix una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme; una escola de ciutadania activa, democràtica, laica, progressista i catalana. La nostra finalitat és contribuir a l'autoformació de ciutadans lliures, compromesos, coherents i oberts disposats a transformar la societat i a construir un món millor i més just.

L'agrupament escolta és la base de la nostra organització. És l'espai on infants i joves viuen l’acció educativa cada cap de setmana al llarg de tot el curs així com l’activitat d’estiu. És un espai de socialització, on tenen l’oportunitat de ser i sentir-se protagonistes del seu temps lliure; on exerceixen i experimenten els avantatges de la cooperació entre persones i amb l’entorn proper. És el marc d’expressió de les capacitats i sensibilitats de cadascú, d’aprenentatge del diàleg i del respecte.

Els campaments de primavera i els d'estiu són el marc que facilita una convivència més directa entre infants, adolescents i joves, en contacte directe amb la natura. Són el moment idoni per fer activitats de llarga durada com campaments, camps de treball, rutes, estades internacionals obertes a tothom.

Aquest estiu, acciona’t amb l’escoltisme! Vine i participa de les activitats que t’ofereixen els agrupaments escoltes!

C. Avinyó, 44, 1r pis
08002 Barcelona
Tel. 936 011 643
accioescolta@acccioescolta.cat
http://www.accioescolta.cat

 

Centre Marista d'Escoltes (CMS)

Centre Marista d'Escoltes (CMS)

El Centre Marista d’Escoltes és una entitat educativa formada per 8 agrupaments escoltes de tot Catalunya. Ens trobem a: Rubí, Girona, Barcelona (2), Lleida, Mataró, Igualada i Badalona.

Pretenem educar en el lleure a joves i infants mitjançant el mètode escolta des de la vivència cristiana amb l'estil educatiu marista. El nostre objectiu és educar en el compromís i el sentit crític des dels valors de la pau, la solidaritat, la senzillesa, l’espiritualitat, la sostenibilitat, la natura, l’amistat, la convivència, el respecte; perquè infants i joves treballin en la transformació de la societat per fer-la més justa i solidària.

Tots aquests valors els treballem als agrupaments segons la metodologia escolta específica de cada branca (grup d'edat). Les activitats (projectes, reunions, jocs, excursions, tallers...) les duem a terme el dissabte, a més de les sortides per Nadal, Setmana Santa i els campaments d’estiu.

Vallespir, 162
08014 Barcelona
Tel. 934 902 005
Fax 934 904 067
cms@maristes.cat
http://cms.maristes.cat/inic.html

 

 

Coordinació catalana de colònies, casals i clubs d'esplai (CCCCCE)

Coordinació catalana de colònies, casals i clubs d'esplai (CCCCCE)

«L’estiu, vacances per créixer»

Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Clubs d’Esplai (CCCCCE) és una federació d’entitats que treballen per l’educació en el lleure, la promoció associativa i l’educació social a Catalunya.

L’entitat té més de 260 entitats, algunes amb més 50 anys d'història; més de 20.000 infants i joves, que participen en les activitats de curs i d'estiu dels centres d'esplai, més de 350 activitats constitueixen l'oferta de les nostres entitats per a aquest estiu, i prop de 4.000 voluntaris i voluntàries.

La nostra oferta es concreta a educar en l’esplai, d’una determinada manera:
Formació de qualitat, oferint cursos de formació per als monitors/es, directors/es i tot una oferta complementària de cursos d’educació en el lleure.
Generar un treball continuat vers la infància i l’adolescència, mitjançant les activitats dels centres d'esplai durant el curs, els dissabtes a la tarda i els caps de setmana.
Gaudir de les vacances, mitjançant les colònies d'estiu, els casals, els campaments i les rutes.

Actualment la CCCCCE aplega:
- El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans, que compta amb els centres d’esplai de Fundació Pere Tarrés (Barcelona), la Fundació Verge Blanca (Lleida), la Fundació St. Maria de Siurana  (Tarragona), el Servei Diocesà de Colònies i Esplai (Tortosa) i la Fundació d'Esplais Santa Maria de Núria (Urgell).
- La Coordinació de Centres d’Esplai Cristians de Girona, que aplega els centres d’esplai de la Fundació Esplai Girona - Mare de Déu del Mont (Girona),

C. Numància, 149-151
08029 Barcelona
Tel. 934 100 100
Fax 934 196 268
secretaria@coordinaciocatalana.org
http://www.peretarres.org/wps/wcm/connect/peretarres_ca/peretarres/webs/ccccce/home

 

Coordinació Rural de Catalunya (CRUC)

Coordinació Rural de Catalunya (CRUC)

Compromís amb la joventut i el món rural

Coordinació Rural de Catalunya, CRUC, és una organització de servei a la joventut, d'acció social, no lucrativa, que treballa per al desenvolupament del món rural a Catalunya i amb programes europeus i internacionals. CRUC la formen entitats i joves que tenen algun interès a potenciar, fomentar o participar en accions, projectes i activitats en pro del món rural i juvenil.

Per tal d’assolir els nostres objectius treballem desenvolupant polítiques juvenils per al món rural, sent una eina de suport al territori i fomentant la participació com a base de futur a partir dels serveis i dels programes d’acció directa, programes en conveni amb altres organismes i col·lectius i treball de representació i col·laboració amb i davant altres organismes i col·lectius.

Els serveis i els programes de Coordinació Rural responen i donen cobertura a les necessitats bàsiques dels joves i de les joves dels àmbits rurals, a més, promouen la participació i fan possible l’accessibilitat a la informació als joves i a les joves

Pg. Pare Claret, 16 (Casal Cultura i Joventut)
25280 Solsona
Tel: 973 483 536
cruc@cruc.info
http://www.cruc.info

 

Escoltes Catalans, l'associació laica de l'escoltisme català

Escoltes Catalans, l'associació laica de l'escoltisme català

Un tip de viure

Escoltes Catalans (EC) és una associació educativa que aplega prop de 4.000 infants i joves, repartits en 40 agrupaments escoltes arreu del territori, sota la responsabilitat de caps, joves educadors/es que duen a terme la seva tasca sense esperar res material a canvi. El projecte educatiu es basa en la laïcitat, la coeducació i la catalanitat, i ajuda a formar persones sinceres, actives i compromeses.

El mètode educatiu d’EC potencia la formació integral de la persona, a través de la pedagogia de l’acció, és a dir, l’aprendre fent.

Els agrupaments escoltes treballen al llarg de tot l’any fent activitats dinàmiques i engrescadores a partir dels interessos dels propis infants i joves, i a l’estiu es realitza l’activitat culminant de l’any: els campaments.

D’altra banda, EC té una fundació  que organitza activitats d’estiu per a joves i ho fa també sota els valors de l’escoltisme laic: rutes, camps de treball, intercanvis internacionals o casals d’estiu. Per tant, oferim dues opcions per gaudir aquest estiu: participar als campaments oberts d’agrupaments escoltes i participar a les activitats d’Estiu jove  de la Fundació Escolta Josep Carol.

C. Mare de Déu del Pilar, 16-18
08003 Barcelona
Tel. 932 689 110
Fax. 932 689 112
ec@escoltes.org
http://www.escoltes.org

 

Esplais Catalans (ESPLAC)

Esplais Catalans (ESPLAC)

Esplais Catalans som una associació d’espais laica i progressista. La nostra missió és el treball des del voluntariat per a la transformació social, mitjançant l’educació en els drets dels infants. L’enfortiment dels esplais és la nostra raó de ser.

Els esplais desenvolupem les nostres propostes en base els valors de l’educació, la laïcitat, el voluntariat, l’associació, l’internacionalisme i l’amistat, fent promoció de la igualtat, la llibertat, la participació social, la sostenibilitat ambiental i els drets dels infants.

L’element central del nostre projecte educatiu són els infants i joves de 3 a 17 anys. Els oferim espais de participació i llibertat on poden realitzar les activitats que ells mateixos proposen, amb el suport i l’acompanyament d’un equip de monitors i monitores. Els nens i nenes desenvolupen a l’esplai la seva capacitat d’organització, d’assumir responsabilitats i treballar en equip i estimulen valors com la solidaritat, la cooperació o el respecte per les persones i per l’entorn natural.

Els esplais que conformen Esplac tenen un projecte educatiu i ideari propi, són laics i progressistes i són associacions sense ànim de lucre liderades per gent jove i voluntària. La majoria desenvolupen les seves activitats els dissabtes i durant els períodes de vacances. Les activitats d’estiu (campaments, colònies, rutes i intercanvis internacionals) simbolitzen la culminació de l’activitat realitzada durant el curs, ja que l’esplai es viu més intensament i es consolida a través de l’experiència de tot allò après.

C. Avinyó, 44, 2n
08002 Barcelona
Tel. 933 026 103
Fax. 933 020 089
esplac@esplac.cat
http://www.esplac.cat

 

Federació Catalana de l'Esplai FUNDESPLAI

Federació Catalana de l'Esplai "L'ESPLAI" (FCE)

Un estiu per a tothom

La Federació Catalana de l'Esplai és una entitat adherida a la Fundació Catalana de l'Esplai. Es va constituir l'any 1996 amb la finalitat de reforçar i ampliar la tasca dels centres d’esplai i la seva vinculació i organització en el territori. La Federació ofereix als centres d’esplai la possibilitat de compartir recursos i experiències i de coordinar actuacions. L'acció conjunta també ha permès dinamitzar la vida associativa de molts barris i contribuir a crear espais de participació. La Federació impulsa el reconeixement social de la tasca que fan aquests centres i articula les diferents dinàmiques territorials en un objectiu comú: l'educació en el lleure d'infants i de joves.

Actualment, la Federació integra moviments i unitats territorials que apleguen 60 centres d'esplai, amb 13.000 infants i joves i 1.400 monitors i monitores. Aquests centres fan activitats de lleure durant tot l'any i tenen en la campanya de l'estiu la representació més nombrosa quant a activitats i participants.

Carrer Riu Anoia 42-54
08820 El Prat de Llobregat (Barcelona)
Tel. 934 747 474
Fax 936 850 210
federacio@fundesplai.org
https://fundesplai.org/ca/nosaltres/les-nostres-entitats/federacio-catalana-de-l-esplai

 

Federació de Centres Juvenils Don Bosco

Federació de Centres Juvenils Don Bosco

La Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya és una associació sense ànim de lucre, promoguda pels Centres Juvenils Salesians, que agrupa 17 centres amb diferents projectes d'Educació en el Lleure: esplais, centres juvenils, centres oberts i centres diaris (durant el curs escolar) i casals, colònies, i campaments a l'estiu.

També desenvolupa activitats formatives per al voluntariat: el cap de setmana formatiu per als equips directius i monitors/es, la jornada de formació per a premonitors/es, i el curs de director/a i monitor/a d'activitats d'Educació en el Lleure, amb l'obtenció del títol oficial.

L'àmbit territorial és Catalunya: Badalona, Barcelona ciutat, Girona, Lleida, Mataró, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Sabadell i Terrassa, i ofereixen cobertura a més de 3.000 infants i joves, i 300 monitors/es voluntaris/es.

El seu objectiu principal és oferir un servei qualificat d’educació en el lleure amb l’estil educatiu de Don Bosco, ajudant la promoció integral d’infants i joves, en especial dels més desafavorits, desenvolupant llur consciència crítica, desvetllant l’esperit de solidaritat i de compromís en la construcció d’una Catalunya amb estructures justes i democràtiques que permetin i proporcionin els drets i valors de la persona, i oferint la possibilitat d’una opció cristiana viva.

Pl. Artós, 4
08017 Barcelona
Tel. 932 052 372
Fax 932 054 971
info@federaciodonbosco.com
http://www.federaciodonbosco.com

 

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG)

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG)

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) som una entitat d’educació en el lleure sense ànim de lucre que oferim a nens, nenes i joves l’aventura de créixer i aprendre mitjançant el mètode escolta i guia. Aquest mètode educatiu pretén que cada noi i cada noia esdevingui protagonista del seu propi creixement i de les accions que treballa en equip, amb la finalitat que es formin com a persones solidàries i compromeses amb la societat que els envolta.

Els prop de 12.000 integrants de MEG es reuneixen als 145 agrupaments arreu del territori. Tenim presència a 30 comarques i 96 municipis catalans. Els agrupaments s'estenen en 8 demarcacions, cada una amb seu i/o subseu pròpies.

La nostra proposta educativa té l’objectiu d’aconseguir que aquest col·lectiu sigui capaç de participar activa i críticament a la societat on viu i, per tant, pugui assumir les responsabilitats necessàries per ajudar a construir una societat més justa, solidària i sostenible en tots els punts de vista.

Seguint la proposta pedagògica i metodològica de l’escoltisme i el guiatge, a MEG treballem per a l’educació integral de la persona a partir de l’experiència viscuda i de la transmissió de valors com el respecte, la tolerància, el diàleg, la interculturalitat, la sostenibilitat, treballant per tal de “deixar aquest món una mica millor de com l'hem trobat”.

Aquesta educació també passa perquè infants i joves coneguin el seu entorn, el país i les seves característiques socials, culturals, històriques, en detectin les necessitats i descobreixin com contribuir a cobrir-les en la mesura que els sigui possible.

Rambla Mn. Jacint Verdaguer, 10
08197 Valldoreix – Sant Cugat del Vallès
Tel. 935 902 700
Fax 935 900 492  
info@escoltesiguies.cat 
http://www.escoltesiguies.cat

 

Moviment Infantil i Juvenil d'Acció Catòlica de Catalunya i les Balears (MIJACCB)

Moviment Infantil i Juvenil d'Acció Catòlica de Catalunya i les Balears (MIJACCB)

El MIJAC és un moviment d’infants i joves, sorgit per la necessitat de coordinar a nivell catalano-balear diferents grups d’infants i potenciar-ne la presència i la veu. El MIJAC es basa en una sèrie de “conviccions” identitàries, com ara el protagonisme de l’infant, l’arrelament a l’entorn, l’opció pels pobres, o l’opció evangelitzadora, entre altres.

Depenent del centre, els infants es poden trobar el divendres a la tarda o el dissabte (matí o tarda) i fan tallers, excursions de cap de setmana, sortides, trobades, colònies i/o casals d’estiu; tenint sempre el joc com a eina principal de les activitats.

El que el MIJAC pretén és aconseguir una oportunitat perquè l’infant actuï al barri o al poble on viu, transformant-lo, canviant-lo i millorant-lo segons cada realitat i necessitat. Infants i joves s’agrupen i es coordinen entre els diversos grups i edats, i aprenen a prendre responsabilitats al servei d’altres infants, segons cada sensibilitat i possibilitats.

C. Tapioles, 10
08004 Barcelona
Tel. 933 012 334
mijaccb@gmail.com
http://www.mijaccb.org

 
Data d'actualització: 15.02.2016