Accés al contingut Accés al menú de la secció

NO T'HO PERDIS

Gent gran, gent jove: iniciatives que apropen generacions

Gent gran, gent jove: iniciatives que apropen generacionsAmb l’edat no es perden els drets, però a la nostra societat el fet d’envellir pot posar en perill el seu reconeixement. Tenim clar que la gent gran té els mateixos drets que la resta de la població, però cal garantir les oportunitats d’envellir satisfactòriament perquè no els perdin.

 

 

 

Actualitat Dimarts, 14 d'agost de 2018

 
 • B-resol, l’app per lluitar contra l’assetjament escolar (10.08.2018)
  Si mai has patit o presenciat assetjament escolar i no t’has atrevit a denunciar-ho, ara hi ha una aplicació mòbil per alertar d’aquestes situacions d’una manera immediata, segura i anònima, des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. Durant el curs passat, la Diputació de Barcelona va posar a disposició de setanta cinc instituts de la demarcació aquesta aplicació en una prova pilot. La coneixes?
 • #YouthDay 2018: espais segurs per a la joventut (10.08.2018)
  Gairebé 1800 milions de persones al món tenen entre 10 i 24 anys, la generació jove més nombrosa de la història, però 1 de cada 10 viu en zones en conflicte i 24 milions d’elles no poden anar a escola. La inestabilitat política i econòmica afavoreixen l’aïllament social dels joves. El Dia Internacional de la Joventut 2018 proclama la necessitat d’espais segurs perquè les persones joves puguin participar i expressar-se en societat.
 • Es convoca el Premi Interuniversitari Colònies i Educació 2019 (10.08.2018)
  Ja s'ha convocat la tercera edició del Premi Interuniversitari Colònies i Educació, amb el qual es vol donar reconeixement als estudis i la recerca sobre les estades educatives dels infants i joves a les cases de colònies de Catalunya. Si els teus estudis universitaris estan relacionats amb l’educació, la formació del professorat, la pedagogia, l’educació social, el treball social, l’activitat física esportiva o la gestió cultural, al setembre quan comencis el curs pots triar que el contingut d'algun dels teus treballs acadèmics, en especial el TFG (Treball de Fi de Grau), versi sobre el tema del Premi i presentar-lo fins al 30 de juny de 2019.
 • Dona TIC 2018, uns premis només per a elles (09.08.2018)
  Les noies no voleu ser enginyeres... només el 30% dels 7 milions de persones que treballen en l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Europa són dones, segons dades de la Comissió Europea. Per revertir aquesta tendència s’han engegat moltes iniciatives per animar a les joves a cursar estudis científico-tècnics, entre les que hi ha els Premis Dona TIC. Podeu presentar les vostres candidatures fins al 15 de novembre.
 • Premis a l’actuació cívica juvenil (XXXII Premi Jaume Ciurana) (08.08.2018)
  Un any més la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària continua reconeixent i impulsant les actuacions cíviques i els valors que les promouen a través de la convocatòria dels Premis de Civisme. Els Premis a l'actuació cívica juvenil s’adrecen a grups formats com a mínim per sis joves majors de 12 anys, integrats en entitats sense ànim de lucre, que hagin dut a terme alguna acció cívica meritòria de manera voluntària i gratuïta. El termini per presentar projectes és obert fins al proper 15 d’octubre.

Agenda d'activitats per a joves