Accés al contingut Accés al menú de la secció

NO T'HO PERDIS

Tens controlat el consum de drogues?

Tens controlat el consum de drogues?D’acord amb dades de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, al llarg del 2017 el nombre d’urgències per consum de drogues ateses pel sistema d’emergències mèdiques (SEM) va ser lleugerament superior al de l’any anterior, en la seva gran part a causa de l’alcohol.

 

 

 

Actualitat Dimecres, 12 de desembre de 2018

 
 • Pistes i tobogans de gel d'arreu de Catalunya per gaudir d'aquestes festes (11.12.2018)

  Deixa la mandra de banda, posa't l'abric, la bufanda, els guants i un barret i surt de casa. Ja estàs a punt per desafiar el fred, gaudir de l'ambient nadalent dels carrers i entrar en calor patinant sobre gel o lliscant sobre tobogans gegants amb el recull d'arreu de Catalunya que t'oferim.

 • Les persones trans* ja podeu posar el vostre nom sentit als carnets d’educació en el lleure (07.12.2018)

  Les persones trans* (s’anomenen així, amb l’asterisc, perquè inclou totes les identitats dins de l'espectre d'identitat de gènere: transgènere, dona trans, home trans, transsexual, no binari, etc...) ja podeu posar el vostre nom sentit en els expedients, diplomes i carnets de monitor/a i director/a d'activitats d'educació en el lleure. La Direcció General de Joventut i la Direcció General d'Igualtat han signat un acord que us facilita aquest tràmit perquè se us pugui tractar i anomenar d’acord amb el gènere amb què us identifiqueu, independentment de si teniu o no fet el canvi al vostre DNI. Trobareu el procediment i la documentació a aportar a l'apartat de Normativa de Formació d'educadors en el lleure.

 • Aquestes festes de Nadal aprofita per fer un curs intensiu o semi intensiu d’educador/a en el lleure   (03.12.2018)

  Pots aprofitar aquesta època de l'any per formar-te com a monitor o director d’educació en el lleure. Al cercador de cursos de la DGJ trobaràs els cursos que les escoles habilitades han previst per aquestes festes. En alguns casos hi ha descomptes, beques o formació subvencionada.

 • Mengem futur (29.11.2018)
  Per aconseguir una alimentació suficient, nutritiva i segura, i que pugui fer front a la demanda creixent d’aliments a escala mundial, cal avançar cap a un sistema alimentari sostenible. La producció d’aliments que respecta el medi ambient fa que el que mengis sigui més nutritiu i saludable. A més a més, evita la contaminació de l’entorn i el maltractament animal i fomenta el desenvolupament sostenible.
 • Del telègraf a internet (27.11.2018)
  Quan va sorgir l’escriptura fonètica? Què és la telegrafia òptica? Quina ha estat l’evolució de la viquipèdia? Com eren els primers telèfons? Què té a veure el CERN (Organització Europea per a la Recerca Nuclear ) amb la invenció de la web? El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) facilita un nou blog per compartir coneixements sobre tecnologies de la comunicació: internet, telefonia mòbil, comunicació de dades...i per poder entendre millor el seu origen i funcionament.

Agenda d'activitats per a joves