Accés al contingut Accés al menú de la secció

NO T'HO PERDIS

Compartir coneixement part I. Biblioteques digitals

Compartir coneixement part I. Biblioteques digitals Tota la història i la saviesa de la humanitat està emmagatzemada en aquests bancs del coneixement anomenats biblioteques. Sabies que pots accedir a molts d’aquests documents sense sortir de casa i totalment de franc?

 

 

 

Actualitat Dijous, 26 d'abril de 2018

 
 • Tanquem el cercle dels plàstics   (25.04.2018)

  Fa tres anys la Comissió Europea va impulsar un conjunt de mesures per reconduir l’economia cap a un model circular on puguem utilitzar i reutilitzar els recursos de manera més sostenible: el Pla d’Acció per a una Economia Circular.

  Es tracta d’aprofitar al màxim no només les matèries primeres, sinó també els productes i els seus residus. Tancar el “cercle” dels cicles de vida dels productes, reciclant i reutilitzant, té com a conseqüències directes l’estalvi energètic i la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, alhora que genera noves oportunitats per a l’economia. Actualment el focus es troba en els plàstics.

 • Assegura’t el moment! #caprisc   (24.04.2018)

  Treballar a la construcció o en un magatzem ple de maquinària té riscos, però també en tenen les oficines, les botigues, els restaurants o, fins i tot, els trajectes que fas de camí a la feina. Per això volem demanar-te que paris atenció al teu entorn, que identifiquis els riscos potencials i que prenguis les mesures necessàries per eliminar-los. Cada dia pots viure una situació de risc que cal prevenir i evitar, a la feina, al carrer, a casa i també en les activitats d’oci. Et convidem a sumar-te a la campanya de sensibilització en prevenció de riscos laborals adreçada als joves de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral perquè cada feina té el seu risc, i la teva també! A la feina, treballem contra el risc.

 • eduCAC Portal d'educació en comunicació audiovisual (23.04.2018)
  Programa d'educació en comunicació que neix amb l’objectiu prioritari de promoure l’educació mediàtica en àmbits educatius formals i no formals. Aquesta és una iniciativa del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
 • Inscripcions obertes al Practicum Odisseu 2017-2018   (20.04.2018)

  Ja us podeu inscriure a la nova edició del Practicum Odisseu, el programa de pràctiques universitàries remunerades en empreses de municipis rurals. Les empreses seleccionades ofereixen places de pràctiques professionals localitzades en comarques rurals de Catalunya, en sectors diversos: turisme, documentació, història, geografia, forestal i agrícola, educació, màrqueting, administració d’empreses, enginyeria, informàtica o arquitectura, entre d’altres.

  Fins al 30 d’abril aquestes empreses poden anar incorporant noves ofertes. Cal estar matriculat en estudis oficials de grau o màster universitaris i haver superat un mínim del 50% dels crèdits de la titulació en el cas d’estudis de grau. Si us interessa participar, podeu consultar les condicions i presentar la vostra sol·licitud a través del web d’Odisseu fins al 15 de maig.

 • Primera Volada: laboratori de cinema per a joves (19.04.2018)
  Si tens entre 15 i 18 anys i t’agrada molt el cinema, a Primera Volada el descobriràs d’una manera activa i creativa, a partir de projeccions especials i activitats lúdiques i formatives, amb persones expertes en les arts visuals i altres sectors. El proper diumenge 29 d’abril, els cinemes Zumzeig es convertiran en un laboratori de sonorització electrònica de films experimentals. Si vols participar en aquesta primera sessió, et pots inscriure gratuïtament fins al 26 d’abril !

Agenda d'activitats per a joves