Accés al contingut Accés al menú de la secció

NO T'HO PERDIS

Premi Catalunya d’Ecodisseny 2019

Premi Catalunya d’Ecodisseny 2019Aquest guardó promou l’economia circular, reconeixent cada dos anys aquells productes i serveis dissenyats per a un menor impacte ambiental al llarg del seu cicle de vida. S’adreça a fabricants, dissenyadors i estudiants. Consta de tres categories: producte en el mercat, producte en desenvolupament (no comercialitzat) i disseny jove, aquesta darrera adreçada a estudiants i graduats novells.

 

 

 

Actualitat Dimecres, 23 de gener de 2019

 
 • ESC Neu, gaudeix de l’hivern amb la Xanascat   (23.01.2019)

  Apunta’t a esquiar, fer snow, passejar amb raquetes, fotografiar paisatges blancs, construir un iglú...consulta les propostes de la xarxa jove d’albergs de Catalunya. Hi trobaràs un ampli ventall d'activitats amb descomptes i promocions, paquets tancats o a mida, com més et convingui.
  Escapa't a la neu i experimenta l’hivern en plena natura!

 • Dia Mundial de l’educació ambiental (23.01.2019)
  Prendre consciència del nostre medi és el primer pas per actuar de forma adequada sobre ell i per resoldre els problemes ambientals presents i futurs. Per promoure-ho, cada 26 de gener celebrem el Dia Mundial de l’educació ambiental.
 • Biblioteques i joves, a la recerca del vincle perdut (23.01.2019)

  Vas sovint a la biblioteca del teu barri? Només hi vas de tant en tant perquè no t’hi acabes de trobar a gust? No has trepitjat mai una biblioteca perquè creus que no té res per oferir-te? Hi anaves de petit/a, però ara ja no hi vas? La secció infantil ja no és per a tu i no trobes el que t’agrada a la secció d’adults? Les biblioteques i els joves necessiten trobar un vincle que els uneixi i la figura del bibliotecari juvenil pot ser la solució.

 • Més enllà de les “mates”: educació emocional contra l’abandonament escolar   (22.01.2019)

  Segons la llei és obligatori anar a l’escola fins als 16 anys, però si arribada a aquesta edat no s’ha acabat l’ESO, l’alumne té dret a abandonar el circuit educatiu. És l’anomenat fracàs escolar, la no consecució del títol oficial en acabar l’ensenyament obligatori, que s’acostuma a atribuir a la incapacitat de l’estudiant per prosseguir els seus estudis, encara que les causes poden ser ben diferents. Tot i que en els darrers cinc anys s’ha aconseguit reduir la taxa d’abandonament en més de 7,5 punts, i augmentar la taxa de graduació (nombre d’estudiants de 4t d’ESO graduats sense assignatures pendents), encara hi ha molt feina per fer. Des del blog “Joves a contracorrent”, un espai impulsat pel diari d’investigació Crític amb la col·laboració de l’Observatori Català de la Joventut, de l’Agència Catalana de la Joventut, es detallen les dades concretes i les iniciatives públiques i privades per abordar aquesta qüestió. Posar en valor i incidir en l’educació emocional, a banda de l’acadèmica, té un impacte positiu en joves i famílies i, en alguns casos, pot convertir joves en referents que marquin el camí a les properes generacions.

 • Curses amb valor afegit (18.01.2019)
  Córrer està de moda, una moda molt saludable. A més, participant en algunes curses pots treure altres beneficis, tant per a tu com per als altres. Aquí tens algunes propostes. Corre, les inscripcions son obertes!

Agenda d'activitats per a joves