Quan realitzem activitats d’educació en el lleure podem detectar possibles riscos per als infants i joves. L'educació en el lleure es un àmbit ideal per fomentar la inclusió social, per crear vincles de confiança perquè l’infant o jove pugui verbalitzar el seu neguit i pugui explicar-ho als monitors/es o director/es d’educació en el lleure. Us facilitem un seguit de propostes, recursos i adreces que podem ser d’utilitat en aquest sentit.
Certificat de delictes de naturalesa sexual
Qué és aquest document, com s'obté, com comprovar la seva validesa i quina és la normativa relacionada amb aquest certificat. Totes les persones que per la seva feina tinguin contacte habitual amb menors hauran de presentar a les entitats o empreses d’educació en el lleure on hagin de treballar una certificació de no estar condemnat per cap delicte contra la llibertat i indemnitat sexual.
Infants i joves amb necessitats educatives especials
Abusos sexuals a joves i infants
-
Acord marc sobre maltractament infantil de la Generalitat de Catalunya (Obre en una nova finestra)
Acord de Govern GOV/97/2017, de 18 juliol (DOGC núm. 7416 del 20 de juliol de 2017)
-
-
Model de comunicat a la Fiscalia (Obre en una nova finestra)
(veure pàgina 34 del Protocol de prevenció dels abusos sexuals i altres maltractaments en l’àmbit de l’educació en el lleure)
-
(veure pàgina 35 del Protocol de prevenció dels abusos sexuals i altres maltractaments en l’àmbit de l’educació en el lleure)
-
Document d'acceptació del protocol de prevenció (Obre en una nova finestra)
(veure pàgina 35 del Protocol de prevenció dels abusos sexuals i altres maltractaments en l’àmbit de l’educació en el lleure)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
EnCORatja't (Obre en una nova finestra)
Proposta educativa de la Fundació Catalana de l'Esplai.
Violència entre joves
-
-
-
Projecte educatiu convivència (Obre en una nova finestra)
Descripció esquemàtica de les accions a fer en matèria de maltractament infantil quan es produeixen en l’espai escolar.
-
-
-
Material que pretén dotar d’eines a les entitats per actuar en aquells casos de violències que es donin en el seu entorn. En aquest sentit, aquí trobareu informació sobre com detectar una situació de violència a la vostra entitat i també els passos a seguir en cas que aquesta es produeixi.
Ciberbullying
-
-
Crèixer en família. Ciberassetjament. (Obre en una nova finestra)
informació i recursos per saber què és el ciberassetjament, com detectar si el vostre fill o filla el pateix i com podeu col·laborar per fer-hi front.
No t'ho callis !
-
Comunica els maltractaments (Obre en una nova finestra)
Si es té coneixement o sospita de possibles situacions de maltractament es pot contactar amb el servei Infància Respon 116 111. També es pot acudir als serveis socials d'atenció primària del districte, municipi o comarca, o bé comunicar-ho als Mossos d'Esquadra o a la Generalitat de Catalunya.
-
Com ajudar els nois i noies (Obre en una nova finestra)
En aquesta guia trobareu informació i recursos per saber què són les conductes d'odi i discriminació, com detectar si el vostre fill pateix aquestes conductes o és ell qui les té amb un altre company, i com podeu fer-hi front.
-
El defensor dels infants i dels adolescents (Obre en una nova finestra)
El Síndic de greuges és el defensor dels infants i té la funció de garantir el respecte dels drets de la infància d'acord amb les lleis i la Convenció dels drets de l'infant.